Pattern Makan Nabil vs Iyad

Iyad sekarang dah start makan solid..menu tiap hari adala bubur nasi blend carrot / bayam.. Nabil dulu makan 2 kali sehari dah cukup…malam cukup dengan susu sahaja, tapi Iyad berlainan sikit a pulak..salu kat nursery, dah makan dua kali, selain susu ebm, tapi bila petang senja2 sapie tu, dia mesti nak kena suap gak bubur then susu lagi pulak..barula macam tenang sikit..tak padan dgn badan halus…aishh..
Nabil dulu boleh bawak bersabar kalau suap bubur ala ala slow motion, maklumla, anak first, mak first time suap anak makan, suap lemah gemalai takut tersedak la, tecekik la, terbelahak la, tapi dgn Iyad, mak dah takleh lemah gemalai, lambat sikit je suap mula lah dia negk ngek ngek nak marah…Iyad..Iyad..ikut pangai sape ni hah???? Memang, setiap anak itu berbeza-beza..dan setiap mereka adalah unik ..kan..


Add a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Full Screen Popup Powered By : XYZScripts.com