Life dan Ramadhan 2011

Alhamdulillah, sedar tak sedar dah masuk 8 ramadhan, sekejap pulak rasanya.Budak-budak ok, rutin mcm biasa, cuma Iyad je selsema sekarang, musim panas hujan panas hujan tak menentu.. Balik klinik terus bagi ubat segala, suap nasi lauk gulai sayur bayam kuah lemak putih, tup tup tengok depan tv dah terlena masa kitorang tagh tunggu waktu bebruka..Nabil macam biasala, picky eater, kalau tak lapar sgt tak makan, pun begitu alhamdulillah dia sihat perut pun maintain diapun aktif cam selalu..di peringkat umur 3 tahun camtu, masih lagi kuat nyusu malam mcm baby baby kecik gak hehe
Balik keje awal sikit dari bulan lain, sebab ramadhan kan, legala jugak, barang setengah jam awal tu kira okla dr takde langsung, samala jugak rutinnya pun kalau balik kerja ramadhan ni, though empunya badan tak sibuk nak makan minum, still juga masuk dapur sibuk nak standby makan minum budak2 sementara lauk dinner dan berbuka siap kan…sape kate balik kije separuh hari nak tidur sampai petang???? kLu camtu alamt setambun la kain tak basuh sampai ujung minggu, berbukitla juga kain tak lipat sampai ujung minggu, penuhla peti ais tu dgn leftovers dan teballa jugak debu kat lantai esp kat corner2 lantai kalau tak di vacume setiap hari atau dia hari sekali..mujurla jugak hasben ringan tangan tolong settle sesetengah kerja rumah…
Malam sementara hasben ke surau terawih, budak2 lepak play room tengok tv, bolehla mama terawih kat bilik..kadang kat lorong hall way right in front palyroom tu je bentang alas sembahyang sebb iyad meraung kena block dgn babygate hehe..dia kalau tak nampak mama kat mana, di pekiknya..nape ntah, siang dia cool pulak..setakat berpaut kat kaki je time kat dapo..takde la nak nangeh nangeh sgt..mlm lain pulak nak bertepek je kat mama.. tido dlm baby cot pun tak nak sgt dah unless mengantuk sgt,mlm bentang lembek tebal2, dgn mama skali la lena situ..tak kesahla dik janji awak lena ya..awak lena mama pun tumpang lena sama..
ps: kalau siang tu, dah waktu dekat2 nak balik umah, mesti rase nak terbang etch kids from nursery… penat memangla balik keje tu nak melayan kerenah satu satu, tp ade depan mata kita, kita rase lega kan…erm..tu baru dua anak..kalo anak ramai ntahla..


Add a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Full Screen Popup Powered By : XYZScripts.com