Ikea kite…

aishhh..asal cuti skolah je ngalir duit mcm hape…pantang cuti .. sah takle nabung kalo cuti…rumah kitorg , sejak pindah last 2009, byk lagi ruang kosong  duit pun kosong nak soping2 umah ni hahah.. so cuti skolah aritu adela 2/3 kali duk ulang alik ikea..ntah apapala diblei, tapi ikea tu, kira boleh budget sikitla brg perabot dia kalau nak compare dgn kitorg buat built in wardrobes nye, built in tv casing nye, cuma kena pandai2 la pilih material kat situ, sebb ade sesetengah brg dia just compressed wood yang mana memang kurang tahan..takde apa sgt dibeli, cuma keperluan dlm rumah, ngam2 la selori antar, pun masih dpt budget2 yang baki disimpan buat soping henbeg utk keperluan kemudian hari nanti pulak…heh
antara menda yg dibeli, yang kecik2 accesories rumah, storage set utk store yg belum kemas cantik tu..storage untuk simpan meinan kiddos berdua tu, pc gaming area mummy untuk online dan terapi minda hehe since dah habis tulih paper ku itu alhamdulillah… dan a few lagi..campur jugak brg2 nenek atuk yg tumpang sekilo menabur duit di ikea haha…
rasenye mcm takde menda sgt dah nak dibeli..sebab nak maintain umah ala ala minimalism aka takde barang sangat hehe.. pun begitu masih jugak tuan punya blog ni ade simpan hajat nak lazy couch dia tu utk lepak nengok tv, dianye tilam sultan tu nnti buat ganti tilam budak2 yang haring dek air liur basi nabilabah nabil hehe..dan jugak terliur benar nengok built in oven ala american style tu(built in oven kat bwh table top)…salu org kita buat top built in oven unit kan, tapi aku suka gak american style tu, jimat ruang sgt…
menda lain mcm accessories umah tu, lenkali la pergi, jauh benar sini nak ke situ(ikea)..so kalau alang2 pergi lagi, harusla borong semua so takdela kerap2 sgt kena perginya..

 nabil sedang menyibuk2 di situ…aishh…
 adik
adik over lepak gak, mcmla dia pun sama nukang brg ikea ngan abah

Add a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Full Screen Popup Powered By : XYZScripts.com