CD …

CD ...

Post ni untuk kak yaz…sebab kak yaz ada tanya camana aku handle cd ku..apa jenisnye…ok ke tak ok…macam yang aku mention dulu, cd cd yang aku beli untuk nabil tak mahal…paling terer HEINY..pocket cloth diaper ..tupun a few je…tapi aku tak nafikan, HEINY memag best!

CD ... One of my Heinys..high cut, sangat sesuai untuk babies yang KFC pehanya…lembut je.

Yang ada banyak adalah pocket cd Coolababy,ni jenama China tau kak yaz..tapi confirm takde MELAMIN.hehe.Market price kat malaysia around RM35-RM39, together with insert..insert dia macam towel cloth.Shape mcm pad kita la jugak…cuma larger size.Banyak gak local reseller cd ni kat malaysia…contoh my friend Neeza dgn Kak Liza Sweet Gummy…(promote!)Cover cd dari kain PUL, waterproof, cuma kalau malam, as pakaikan nabil 2 inserts, kasik tebal nak serap urine dia.. in case cd cover tu tak tampung kebasahan Nabil yang HEAVY WETTER!

dsc01574 - CD ... yang colourful and ada lable kartun tu are some of my collections of onesize COOLABABY..pocket CD

yang printed pattern tu if not mistaken as beli kat alamanda Carrefoure..saje nak test diaper cover tapi i dont like it lah

yang pattern CHECKERS and LITE BLUE N PINK tu as DO IT YOURSELF..hehe saje gatai nak test sewing machine mum!

dsc01794 - CD ... as lipat juga bucu insert, ni kalau pakai sekeping je insert, kasik tebal

dsc01795 - CD ... sumbat masuk insert tadi ikut pintu pocket ni…adjust position insert ikut kesedapan punggung baby…

dsc01805 - CD ... ni Coolababy Pocket Diaper kain Fleece..lembut, tapi tak waterproof sangat..tapi takde pulak leaking basah sangat

Selain itu, brand Kasihku Sayangku…baru je try, tapi fitting dia agak ketat untuk peha KC Nabil..kadang kalo salah pakaikan, berbekas kat peha…performance dia ok jugakla, juga datang dengan insert..dia cuma version velcro, lagi mudah nak nappykan nabil sebab dia melasak time kita nak nappykan dia.kain PUL dia agak keras compared to Coolababy…snap kecik2 tu pun untuk newborn, kita resize je..

dsc01804 - CD ...dsc01796 - CD ... pintu pocket cd

dsc01797 - CD ... sumbat masuk insert ke dalam pocket…

ada juga pakai Mothercare Smart Nappy, dia lain sikit dari pocket cd yang disebut tadi, tempat letak insert dia macam kawah sikit..

dsc01800 - CD ... lubang tengah tu tempat letak insert dia…very convenient

dsc01801 - CD ... adjust insert masuk dalam kawah

Untuk inserts, as prefer FRESHBOTS 2 IN 2 RM29 SAJE.. dan MOTHERCARE SMART NAPPY INSERT…tak ingat how much..tp to me, these are economics, affordable yet worth buying…so far as combokan these inserts dengan cheap cd di atas pun ok lah…tak penah bocor lagi…Nak cuci, kalau baby just pee, as rendam and bilas manually dulu baru masuk WM, tapi kalau baby POO, as scoop ‘kuih’ dia dan flush dalam toilet, atau mintak tolong ENCIK SUAMI basuhkan..hehe.hilang WARNA, BAU DAN RASE dulu baru masuk WM, jangan campur pakaian lain..JUST CDs..dan jangan guna SOFTLAN ye kak yaz..nanti hilang potential MENYERAP insert..PUL pun takut rosak…kalau nak budget, guna traditional lampin as insert pun ok, tapi time basuh n jemur la leceh sebab dia besar tak cute mcm ready made insert kan…

Nanti nak try all -in -one(AIO) coolababy pulak, sebab lebih mudah rasanya nak nappy nabil, dia tak perlu outer layer insert.insert dia dah siap2 sewn dalam cd cover tu.dia macam dispo juga cuma dia washable…walaupun waterproof, kekurangan AIO ni dia lambat kering..takes days maybe…compared to pocket cd yang mudah je nak kering…fitted cd as tak penah try lagi..i think i prefer AIO kot sebab fitted cd needs diaper cover la…leceh nak pakaikan 2 lapis..Setakat ni as CD kan Nabil di rumah je..sebab i dont think babysitter lapang nak CD kan dia..maybe kalau nanti nabil duk nursery, as nak try CD kan dia kat sana jugak…

Paling syok, tengok montot Nabil cute je in colourful cds..plus, during laundry…mcm puas hati je kita dah pakaikan anak cd tu, dan bila time melipat, as masukkkan siap2 insert dalam pocket so that MUDAH nak pakaikan cd nanti..ambik terus pakai…

dsc01640 - CD ... cd cd yang lengkap dgn insert..capai dan pakai!

Ini cuma sedikit tips yang as dapat bagi…kalau nak lebih tau, boleh lawat TINY TAPIR ke, MIA BAMBINA ke, LIL DANZELL ke…ni semua online cd store..local owner…kat EBAY pun ada banyak jual CD dan boleh visit seller store for further enquiries regarding purchasing process..and they re selling cds at lower price too!so kak yaz, apalagi, selamat meng CD kan Harraz………hehe


CD ...
CD ...
CD ...
CD ...
CD ...

CD ...

CD ...

13 Comments

Add a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Full Screen Popup Powered By : XYZScripts.com