Tahun Baru

Assalamualaikum..cewah,siap beri salam kat blog sendiri..aduai..punyela lama tak update blog, mentang2 cuti keje sebulan lebih, blog pun cuti gak.yela, cuti cuti ni rehat segala mala..isi masa di alam nyta, alam maya off la sekejap.wah,dah masuk 2012 dah rupanya…Sabtu, 1 Januari 2012… sekejap je rasa 2011 berlalu..aku punyala lama tak upload gambar budak2 .. ralat pulak rasa.salu dulu tiap ari ada gambar,paling tidak 3,4 kali seminggu mesti amik, siap buat folder susun gambar muka ikut bulan…ni harus nak kena trace balik gambar kids ni susun ikut bulan…syang tak buat, besar sok boleh belek2 gambar dorang masa kecik…
Cuti kali ini mcm selalu, spend kat kuantan, half kat u mah sdri.. baaanyak perkara menarik, dan banyak juga yg tak kurang tak menariknya.. budak2 as usual,semakin membesar, semakin ligat dan cergas.
Yang terkini,si iyad ni tersembam cium lantai,,gigi depan kiri terbenam masuk dlm gusi,panik aku masa dia jatuh..bukan lari pun, dia sorang jalan round satu umah,ulang alik masuk dapo masuk hall, tbtb tersangkut kaki sdri langsung cium lantai..sedih aku tengok gigi dia,muka pun bengkak, tapi gambar tak amik,sian,sedih aku… terus cecepat gi klinik, doktor kata in time gg tu kuar sedri kena tolak dek gg baru..harap2 camtula,tak pasal2 gigi awak senget dik…sedih mama…huhu
Nabil bulan 2 ni nanti genap 4 tahun..dah daftar masuk kinder.. besar dah anak sulung mama ni… dia dah kurang nak manja ngan aku, banyak manja ngan ayhnye dah skrg..yela, dah tido malam duk kepit ayahnya aje..mujur gak sepetang kalo hari kije aku ngan dia kat umah,time tula duk ngepit ngan aku,,kalu ayah nye ada,tak heran deee.
cuti kat kontan aritu ade pegi waterpark gambang..okla,tp aku prefer melaka nye..lagi luas,org pun tak seramai gambang..okla,dah pegi skalik, lenkali tak gi dah kot..hehe
Esok lusa start kije,back to routine,cuma adala ubah rutin sikt..nabil ke sri plangi,adik menten taska sama..apapun aku harap segalanya lancar,anak2 sihat dan ceria, aku pun sama, suami pun sama..azam baru, selain dari jimat dan jimat, azam nak balik kije tepat waktu dan spend quality time dgn ank2..nak kurangkan marah2 kat anak..marah kat suami takpe..skit2..haha… masak sedap2 sebolehnya setiap hari,lauk simple takpe asal sedap..semoga 2012 ini lebih berkat, lebih dimurahkan rezeki dan di lindungi Dia.Amin.

Tags:

Add a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *