Still Cuti Mode;Jangan Cuit Anak Aku!

Esok start keje.Pikir nak keje pun malas. Tapi pikir2 lagi kalau tak keje kang aku nak makan ape?(incik suami dah jeling menyampah kalau bace stetmen ni..)Yela, aku tak suka nak harap duit orng 100%,kalau boleh dpt sama byk dgn gaji yg diterima ok a kan..semua org pun nak ..Bawak le budak cemetot tu g makna2 (read: cemetot is referring to Nabil) adik aku tinggal taska..kang sibuk nak turun stroller la, nak berjalan la, nak nangeh la, nan membuta la..payah. Makanye dia duk nursery, mama kuar ngan abnag Nabil, kang pas Zuhr kita together gather lepak kat umah ya dik? hehe
Berbalik kisah kuar ngan Nabil,saje g nengok brg idaman (yg tak masuk snarai penting) kat satu kedai ni…ulalalala…dah le yg ditayang tu kaler fevret. Tapi tak beli lagi.Takde duit buat cara takde duit.Sok ada duit beli je la pejam mata…Nabil cam selalu la, lompat sana lompat sini.. Apa?Tak tegur? Takde nak tegur2 nya,biarla dia enjoy outing moments tu,bukan salu kuar pun,plus, asal tak terkam org sana sini,kaco public lalu lalang, tak buat prangai menjolok mata sudah..asal dia happy.Fulstop.
Patu tadi masuk satu kedai ni..Nabil duk tepi aku a,aku belek2 satu menda ni..patu masuk satu kapel nih..tamau ckp a bangse ape kang kate racist lak.. yg si minah tu duk sengih2 nengok anak aku..nabil tu cam bese a buat muka senyum menawan dia tu a kunun nak tambat hati org tu..ntah sape2 la weh anak oi ko duk senyum tu……… mujur budak laki ko naaak,kalo ko pempaun mak taktaula…cepat dpt jodoh gamaknye…
yang minah tu pulak TADI AKU TENGOK DUK RABA2 MUKA DIA,IDUNG DIA (muka idung dia sdri a)  daaah duk raba2 pulak muka nabil,jamah2 pipi, jamah2 dagu nabil etc..akukan,bukan nak kureng sopan, tapi aku pantang sketttttt (sangat) org ntah sapa sapa, jumpa tgah2 public duk pgang2 anak aku cenggitu..sebab aku tak buat camtu kalo jumpa anak org esp babies sebb aku mikir..tgan ni menda paling kotor aku rase …tekan butang lif,pgang eskelator, korek itu,korek ini, pgang sana, pgang sini,patu tetiba g pegang lak anak org yg ko taktau berapa darjah kesensitivitian dia…kalo ko pasti sangat tangan ko bersih takpe a….itu akulaaa,aku taktau la apa korang nye pndapat.ye, maybe aku saiko tak betempat tapi helloooooo..itu anak aku okey…..even anak2 sedara pun, aku tak main pgang2 sesuka ati jek..mesti aku pi toilet/sinki basuh tgan dulu baru jamah2 anak org..kang naik jeragat ke,jerawat ke, ekzeme ke tetiba ke kang ko lak yg disalahkan camne..salu aku agah2 je la paling kuat, sambil2 tu aku hint hint a kat mak dia…AUNTY NI KAN…TANGAN NTAH APAPA PEGANG TADI NI…AUNTY KISS 2 ANGIN JE LA YEAAAA…..sorila kalu stetmen ni kasor skit tapi plisla paham….mau pgang budak,tgan pikir dulu la bersih tidak.jangan main jamah jek…sadis!

Add a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

FOLLOW US D' INSTAGRAM!

Popup Dialog Box Powered By : XYZScripts.com