Category: tips

Waring Waffle Maker Review

Waring Waffle Maker is all what you need to prepare your own waffle in 5 minutes Waring Waffle Maker is very popular to most people who always went outstation and have stayed at a hotel that offers continental style breakfast. The waffle maker is obviously located next to the toaster, with cups of batter beside

How to get my child to read?

In a world that is slowly but surely turning away from books and getting glued to monitors or television screens, the importance of developing a passion for reading cannot be overlooked. Reading is a habit and should be established when the child is relatively young. What can you do to foster this habit? Enroll your

Baik Buruk Wasap dan Kehidupan

Sekarang zaman wasap je kan. Apa apa pun sikit wasap. Nak viral wasap. Nak beli online wasap. Dalam negara luar negara..main wasap je.cepat ..free. senang kan Kat tempat kerja wasap. Group reunion zaman sekomah..zaman uni..hatta satu perumahan pun wasap. Benda dah di hujung jari. Cerita pasal group wasap , ada gak yg up hal dlm

Hidung anak meleleh selsema tiap kali balik dari Taska?

Mesti mama heran kan tiap kali anak balik dari taska tiba-tiba hidung anak meleleh walaupun sebelumnya elok je kering hidung anak tu. Mama pun punyala jaga makan tido anak bagai dan nampak anak sihat dan cergas betul main kat rumah. Last-last anta taska bila balik hidung berair je. Mesti frust kan. Serba salah pun ada.

Handbag Jadi #Baru#

Tegar beli bag..tapi tak tegar pakai yg sama unless if its leather. Sebab kalau tak leather kena jaga amat2. Saya pulak bukan jenis membaby babykan handbag ni..Last week hantar bag cuci..Bag tu ade kesan kena cat. Dah lama dari tahun 2014. Nak beli baru makan ratusan. Nak beli faux leather, tahu dah akan letgo x

Review on Swing, PISA and FreeStyle (FS)

Mobility – Of course FS menang in terms of mobility….sumbat aje masuk hobo or tote, memang fit. Swing pun ok, cute and ringan…Anyway, Swing ku dah kujual pada Qay…..thanks Qay!! Suction – I love PISA ….I vote for PISA in terms of suction…power sangat… rasa cam puas and kosong betul b***** lepas pump….takdela nak kena

Handy Bag For My Buddies….

Avent Out n About Bag…For my beloved Harmony or seldomly used Swing…..and as cooler bag pump inside Medela bag…… Bag without pump.. Medela Bag Inside…

My Buddies….

These are my breastpump buddies…… Ni swing….seldom guna sangat sebab meant for travelling purpose. Suction tak power macam PISA tapi oklah, dapatla 5-5.5 oz per pump session, provided that the session takes at least 20-30 minutes…tapi time I tengah stress, nak dapat 3 oz pun nangis…. Ni pulak cik PISA i, LOVE IT SOOOOO MUCH.