Category: life

10-11 Mei diisytihar Cuti Umum PRU-14 – KSU

PUTRAJAYA – Kerajaan menetapkan Khamis dan Jumaat (10 dan 11 Mei) ialah hari kelepasan am tambahan seluruh negara sempena Pilihan Raya Umum (PRU) Ke-14. Ketua Setiausaha Negara, Tan Sri Dr Ali Hamsa, berkata bagi negeri-negeri yang menjadikan hari Jumaat dan Sabtu sebagai hari kelepasan mingguan, maka hari Ahad (13 Mei) ditetapkan sebagai hari kelepasan am

Sayangnya Allah pada wanita

SAYANGNYA ALLAH PADA_WANITA*_ 1. Doa seorang isteri yg taat memiliki kekuatan 70 wali 2. Isteri yg membuatkan minum suami tanpa diminta, pahalanya 3x khatam Qur’an. 3. Masakan isteri yg dilakukan secara sunah dan dimakan suami beserta keluarga pahalanya semua untuk isteri dan do’a suami yg memakan masakannya menjadi do’a yg diijabah. 4. Isteri yg membangunkan

The power of doa

*TUKAR CARA BERDOA.* Moga sahabat yg membaca beroleh manfaat yg sebanyaknya .. Inshaa Allah siapa yang betul-betul amalkan, The Power of Doa ini, boleh mengubah hidup kita menjadi yang lebih baik. Inshaa Allah.. *#FORMULA_1* Sebelum ini kita selalu berdoa, “Ya Allah berikanlah aku kekuatan.” Jika kita berdoa begitu, maka Allah akan sentiasa UJI untuk test

Don’t think twice. Go for your dreams…

Find a job you love Never be afraid to go for our dreams. Believe that we can do it if we put our minds to it. If you have the feeling like there’s something better out there for you but you’re not quite sure how to get there just continue thinking about it and work

One piece baby outfit

One piece ni dia konvinien. Tau tak kenapa? Especially nak laundry just imagine sepasang baju seluar. Jenuh nak cari sepasang yang match lepas laundry. Setuju?

Travelling Tip

Jalan jalan best jugak kn hujung tahun ni..x yah la jauh2. Lagi jauh gi lagi besar modal. Priority budget untuk anak2. Unless rasa ada yg terlebih. Kan..

Hampir Hujung 2016

Pejam celik..dah hujung tahun. Time gini cair poket. Nak prepare brg2 anak anak nak sekolah tahun dpn. Insuran nak renew. Etc etc yg surprise utk 2017 jugak. Ermmmmm. Kerja sampai pencen lah ya…

Penjagaan Kesihatan Sewaktu Mengandung

Adalah sangat penting bagi seorang ibu yang mengandung menjaga kesihatannya. Saya percaya bahawa seorang ibu yang sihat, insyaalah akan melahirkan bayi yang sihat. Baik dari segi penjagaan tubuh badan, pemakanan, senaman yang sesuai, aktiviti sehari-hari serta persekitaran yang sihat memainkan peranan penting dalam perkembangan kesihatan si ibu dan bayi… Healthy Pregnancy Healthy Baby by:Rebecca D.

Selamat Menyambut Ramadhan… Healthy Fasting

During the month of Ramadhan, refraining from food and drink from sunrise to sunset may seem arduous, and cause exhaustion. Here is a guide to nourishing your body while fasting. 1. Eat the sahur meal 2. Limit fat and sweet food intake 3. Drink more plain water 4. Break your fast with dates or fresh

Puasa and Pregnancy

Masa first time puasa waktu pregnant, kandungan saya masa tu dah 4 bulan lebih kurang… berkobar-kobar semangat nak puasa penuh sebab memikirkan tak nak mengganti puasa macam selalu…cabaran besar juga sebab saya bila dah masuk 2nd trimester, nafsu makan meluap-luap especially part minum air. And for sure, time tu lah berat badan naik mendadak, daripada

Scan

Pertama kali saya detect pregnancy dengan doktor di sebuah klinik, saya terlupa nak scan untuk tengok macamana rupanya baby janin time tu…mungkin dek terlampau excited dapat tahu yang saya dah conceive, hasrat nak scan tu saya tangguhkan sehinggalah pregnancy saya mencecah 2 bulan setengah, buat pertama kali saya scan ‘baby’ di sebuah hospital pakar….bersama suami

May 2007…Ku Kenang Selamanya

Setiap wanita yang berkahwin sudah pastinya menunggu saat di mana dia akan bergelar ibu…Yela, bila dah berumahtangga, tak kirala cepat atau lambat dapat baby, semua orangpun mengimpikan ada anak dan dapat develop sebuah family yang happy ever after kan.Macam tu jugala saya dulu bila dah bergelar isteri kepada suami yang sangat dicintai sepenuh hati (dari
WASAP KAMI SEGERA HANYA DENGAN SATU KLIK!!!!

KLIK SINI

Popup Dialog Box Powered By : XYZScripts.com