Category: health

Makanan berlemak boleh sebabkan kanser?

Kajian menunjukkan bahawa kanser adalah disebabkan oleh satu bahan promoter kanser yang dipanggil secara am sebagai PAHs (sila google). Sumber PAHs ini pula adalah lemak yang selalunya berasal dari haiwan. Lemak dalam keadaan biasa mengandungi paras PAHs yang sangat rendah. Walaubagaimanapun kandungan PAHs dalam lemak boleh meningkat apabila lemak dipanaskan. Oleh itu, kandungan PAHs boleh

Vivix produk hilangkan parut eczema

Bebas eczema dengan Vivix. Vivix bertindak dalam 4 cara: 1. Mempertahankan sel (cell defense) 2. Memberi tenaga kepada sel (cell energy) 3. Memperbaiki sel (cell repair) 4. Meningkatkan prestasi sel (cell performance) Apa yang lebih menarik tentang Vivix Shaklee? KEBAIKAN VIVIX ialah ia menggalak penuaan yg sihat – awet muda dan anti-penuaan Apa itu Vivix?

Risau parut jerawat berlubang?

Cara nak hilangkan parut jerawat ialah dengan halang jerawat tumbuh. Kenapa jerawat naik? Sebabnya pori-pori kulit kita terbuka dan mudahkan jangkitan mikroorganisme di bawah kulit kita yang masuk melalui pori kulit. Bagaimana nak kecilkan pori? Jika ikut testimoni kastemer, dia cuma makan vitamin C dan vitamin b complex. Makan hari-hari secara konsisten. Baru ada kesannya.

Shaklee B-Complex 120 ct.

B-Complex provides all eight essential B vitamins necessary for converting the food we eat into energy. B vitamins help improve your cognitive performance and are also essential in the synthesis of DNA and new cells. The B vitamins (folic acid, B6, and B12) promote a healthy cardiovascular system by helping to lower homocysteine levels in

Rambut gugur terlalu banyak?

Samada anda lelaki atau wanita, adakah anda mengalami rambut gugur yang terlalu banyak? Ini sudah tentu merisaukan fikiran. Keguguran rambut boleh dikaitkan dengan ketidakseimbangan hormon di dalam badan. Secara logiknya anda mungkin mengambil makanan yang tidak seimbang. Makan banyak tak semestinya anda makan makanan yang seimbang. Makanan seimbang ialah makanan yang mengandungi kebanyakan vitamin penting

Testimoni ibu mengandung dah ada selera lepas makan Vita Lea

Hmmm … ibu mengandung asalnya tak ada selera makan bertambah baik seleranya lepas makan Shaklee Vita Lea. HB juga yang asalnya rendah 9.6 juga dah naik ke 12.4. Syukur. Iyelah. Tengah mengandung ni baby dalam perut perlukan khasiat. Bila ibu tak selera, baby pula tak cukup vitamin nanti. Jangan ikut emosi sendiri sahaja, fikir juga

Testimoni pelanggan rasa lebih lawas selepas makan Shaklee Alfalfa

Alhamdulillah. Customer rasa lebih sedap perut sedap badan lepas membuang. Kalau sebelum ini 3 atau 4 hari belum tentu membuang kini selepas makan Shaklee Alfalfa terasa nak buang hari-hari. Tanda sihat lah tuuu. Ngeee … A post shared by đź’‹VitaminShakleeMurahBangiđź’‹ (@shakleebangiasnida) on Apr 28, 2017 at 11:59pm PDT

Shaklee Meal Shakes – French Vanilla, 1LB, 3.2OZ

With their on-the-go lives, kids don’t always have time for a sit-down meal. That’s why they need fast food options that are also good for them ” choices like low-fat,low-glycemic Shaklee Meal Shakes. These great-tasting, easy-to-mix drinks pack extra nutrition into any meal or snack. They provide 19 essential vitamins and minerals,and they are a

Kurang vitamin sebabkan lesu, letih tak bertenaga

Antara aduan yang paling banyak diberi ketika pesakit berjumpa doktor ialah perasaan berasa letih, lesu dan semacam tak bertenaga. Tu yang kadang mengadu bagaimana nak hilangkan letih badan tu bukan apa sebab ingat boleh la dapat mc doktor tahu jelah badan dah tak larat. Jadi tidak menghairankan jika mama semua sendiri kadang nak tahu sangat

Kebaikan antioksidan

Bahan utama untuk meningkatkan gaya hidup anda dan menjalani kehidupan yang sihat adalah antioksidan. Terdapat beberapa makanan tambahan antioksidan di luar sana yang boleh membantu anda menjalani kehidupan yang sihat, yang semulajadi dan tidak akan menyebabkan kesan sampingan. Anda juga boleh makan pelbagai jenis makanan yang secara semulajadi mengandungi antioksidan, walaupun makanan tambahan adalah cara

Kenapa mesti nak makan vitamin C?

Vitamin C merupakan menjadi vitamin yang paling banyak dikenali hari ini. Ia tidak menghairankan kerana tubuh memerlukan vitamin C untuk lebih 300 fungsi. Malah, vitamin C itu telah dibuktikan untuk membantu melindungi manusia daripada penyakit jantung, kanser dan penyakit serius yang lain. Tanpa vitamin C, badan tidak akan dapat memulihkan diri sendiri sama ada. Ini

Breast cancer awareness in Malaysia

Recently mummy dapat satu permintaan dari wakil PRIDE minta mummy war-warkan maklumat berkenaan PRIDE dan apa fungsinya dalam perjuangan menentang kanser payu dara kat Malaysia. PRIDE tu apa? Haaa, mesti ramai yang tak tahu kan. Yayasan PRIDE adalah satu badan kebajikan NGO bagi Kanser Payudara. Yayasan PRIDE memberi bantuan khidmat masyarakat berkenaan pemberian bantuan kewangan

Harga vitamin C Shaklee untuk kanak-kanak

Vitamin C ni nampak macam kecil di mata kita tapi sedar tak berapa ramai yang makan buah tiap-tiap hari. Jika tak makan buah pun adakah kita ada makan sayur setiap hari? Dua-dua tak makan? Jadi kita kena consider ambil suplemen Vitamin C untuk tampung kekurangan. Lain la dalam menu kita memang semua dah lengkap so

Anak demam batuk selsema kahak

Alhamdulillah baby mummy dah tak demam tapi masih selsema. Haritu sihat lepas tu tiba-tiba je batuk. Kes macam ni selalunya tonsil. Pergi klinik memang betul. Bila dah tonsil otomatik demam akan naik. Selsema pun boleh jadi penyebab batuk. Sebabnya selsema yang berlebihan bukan sahaj di hidung tapi masuk ke tekak dan sebabkan tekak gatal dan