Category «health»

Tips hilangkan kuning bayi

Alhamdulillah syukur ke hadrat Ilahi mummy dikurniakan baby keempat … baby girl. Comei gitu. Apa yang mummy nak kongsikan kat sini ialah bila dah sampai anak ke empat ni barulah mummy sedar dan nampak macamana sebenarnya nak turunkan kuning baby dengan cara yang efektif dan lebih yakin. Sebab sebelum ni asyik ikut-ikut cakap orang tapi …

Harga diskaun ahli Shaklee

Assalamualaikum wbt, Mummy nak bagitau yang kita boleh sebenarnya dapat Shaklee harga diskaun. Tak ramai yang sedar sebab ramai yang beli tanpa banyak soal sebab Shaklee sememangnya ialah produk yang bagus. Cumanya pembeli boleh dapat faedah lain sekiranya pandai cari maklumat dan bijak membeli. Antaranya macam mummy akan tawarkan free gift jika beli Shaklee melebihi …

Set kesuburan Shaklee suami isteri

Set kesuburan Shaklee adalah gabungan beberapa  vitamin penting yang berfungsi untuk menambah kesuburan suami isteri dan sekaligus meningkatkan tahap peratusan kehamilan dan kebolehan untuk mengandung. Senarai set kesuburan shaklee: a) Set kesuburan shaklee suami Vita e kompleks – bantu tingkatkan hormon seks sama ada untuk lelaki mahu pun wanita. Zinc compleks – memberi kesan terhadap …

ESP bekal nutrisi untuk ibu-ibu

ESP ni pelbagai guna bagi para ibu dan boleh kata sahabat nutrisi ibu-ibu. Antara fungsi dan faedahnya: Untuk kesuburan wanita/isteri untuk wanita mudah hamil, ingin hamil, cepat hamil dan juga ibu hamil Semasa ibu berpantang Untuk tambah susu badan ibu Kesuburan wanita/isteri Shaklee esp mengandungi asid amino yang sangat tinggi nilainya untuk pembentukan sel. Sel …

Fenomena makanan palsu dari China

Apa tu makanan palsu (food fraud)? Makanan palsu ialah bukan makanan sebenar. Ia cuma mempunyai bahan yang menyerupai tetapi tidak menggantikan kandungan dan nutrien sebenar yang ada dalam makanan asal. Kenapa tergamak nak buat makanan palsu? Tujuannya adalah semata-mata untuk mengaut keuntungan. Terdapat beberapa faktor yang mendesak yang menyebabkan pembuatan makanan tiruan. Barang makanan naik …

Makanan berlemak boleh sebabkan kanser?

Kajian menunjukkan bahawa kanser adalah disebabkan oleh satu bahan promoter kanser yang dipanggil secara am sebagai PAHs (sila google). Sumber PAHs ini pula adalah lemak yang selalunya berasal dari haiwan. Lemak dalam keadaan biasa mengandungi paras PAHs yang sangat rendah. Walaubagaimanapun kandungan PAHs dalam lemak boleh meningkat apabila lemak dipanaskan. Oleh itu, kandungan PAHs boleh …

Vivix produk hilangkan parut eczema

Bebas eczema dengan Vivix. Vivix bertindak dalam 4 cara: 1. Mempertahankan sel (cell defense) 2. Memberi tenaga kepada sel (cell energy) 3. Memperbaiki sel (cell repair) 4. Meningkatkan prestasi sel (cell performance) Apa yang lebih menarik tentang Vivix Shaklee? KEBAIKAN VIVIX ialah ia menggalak penuaan yg sihat – awet muda dan anti-penuaan Apa itu Vivix? …

Risau parut jerawat berlubang?

Cara nak hilangkan parut jerawat ialah dengan halang jerawat tumbuh. Kenapa jerawat naik? Sebabnya pori-pori kulit kita terbuka dan mudahkan jangkitan mikroorganisme di bawah kulit kita yang masuk melalui pori kulit. Bagaimana nak kecilkan pori? Jika ikut testimoni kastemer, dia cuma makan vitamin C dan vitamin b complex. Makan hari-hari secara konsisten. Baru ada kesannya. …

Shaklee B-Complex 120 ct.

B-Complex provides all eight essential B vitamins necessary for converting the food we eat into energy. B vitamins help improve your cognitive performance and are also essential in the synthesis of DNA and new cells. The B vitamins (folic acid, B6, and B12) promote a healthy cardiovascular system by helping to lower homocysteine levels in …

Rambut gugur terlalu banyak?

Samada anda lelaki atau wanita, adakah anda mengalami rambut gugur yang terlalu banyak? Ini sudah tentu merisaukan fikiran. Keguguran rambut boleh dikaitkan dengan ketidakseimbangan hormon di dalam badan. Secara logiknya anda mungkin mengambil makanan yang tidak seimbang. Makan banyak tak semestinya anda makan makanan yang seimbang. Makanan seimbang ialah makanan yang mengandungi kebanyakan vitamin penting …