Category: health

Makanan bayi 0-6 bulan

Panduan bagi mak-mak baru dan bakal-bakal mak yang belum buat research. Sibuk sangat. Tak sempat agaknya. Nasib baik sempat Google kan. Jangan risau, panduan ini adalah berdasarkan cadangan Bahagian Pemakanan, Kementerian Kesihatan Malaysia. Jika tak percaya boleh semak kat http://nutrition.moh.gov.my So, apakah makanan paling baik bagi bayi yang baru lahir hingga berumur 6 bulan? Jawapannya

Kebaikan Shaklee Vivix bagi ibu berpantang

Kenapa Vivix bestttt diambil sewaktu berpantang besalin? . Vivix Terbaik Dalam Menyembuhkan Luka Dari Dalam Di sinilah Vivix memain peranan dalam meyembuhkan luka ibu bersalin czer. 1. Vivix adalah sumber anti-oksidan dan mempunyai kandungan resveratrol yang tinggimembantu dalam penyembuhan luka pembedahan ibu-ibu. 2. Vivix juga membantu dalam membaiki sel-sel hingga ke peringkat DNA lagi. Ia akan menghasilkan sel-sel baru

Kebaikan Shaklee untuk ibu dalam pantang

Saya makan these untuk berpantang. Paling suka VIVIX dan ESP tu…ALFALFA jugak… 1. Vivix – ni paling penting untuk cepatkan luka bersalin baik. . 2. ESP – ni nak bagi tenaga semula untuk mak . 3. B Complex – ni nak elak mak dari meroyan. . 4. SR Vita-C Plus – ni bagus untuk sistem imunisasi. . 5. Ostematrix –

Kebaikan Shaklee ESP

Kebaikan Shaklee ESP ada banyak: 1) ESP menjadikan kulit muka cantik, halus,gebu dan berseri 2) ESP menganjalkan semula payudara yang kendur dan mengembalikan kecantikkan payudara anda 3) ESP memberi tenaga, badan semakin sihat dan kurang letih 4) Bagi ibu-ibu yang menyusukan anak, ESP sangat-sangat membantu menghasilkan susu dengan lebih cepat dan merupakan salah satu milkbooster

Kebaikan Shaklee Omega Guard

Khasiat Omega Guard . 1) “EPA” membantu mengelakkan pembekuan xarah maka dapat mengelakkan masalah strok dan salur darah tersumbat 2) Bantu kurangkan risiko penyakit jantung 3) Bantu stabilkan tekanan darah 4) Bantu kawal tahap kolestrol berlebihan 5) Mengandungi EPA dan DHA sangat baik untuk jantung Mengapa mesti memilih Shaklee ✔ Mendapat Kelulusan KKM ✔ Tiada

Peneman Berpantang Kali Ini

Alhamdulillah dah nak sampai penghujung berpantang.. Lagi 2 hari cukup 45 days..syukur Perang emosi..perang badan penat..mental pun sama..ragam anak-anak..persekitaran.. Paling takut perang diri sendiri..bila bdn penat jg baby..mulalah persekitaran jd mangsa.. Syukur asbab Vivix..2 minggu pertama dah rasa keberkesanannya. Saya jenis badan x boleh sejuk sejuk..minum Vivix badan cepat panas dan berpeluh.. Selain Vivix saya

Tips hilangkan kuning bayi

Alhamdulillah syukur ke hadrat Ilahi mummy dikurniakan baby keempat … baby girl. Comei gitu. Apa yang mummy nak kongsikan kat sini ialah bila dah sampai anak ke empat ni barulah mummy sedar dan nampak macamana sebenarnya nak turunkan kuning baby dengan cara yang efektif dan lebih yakin. Sebab sebelum ni asyik ikut-ikut cakap orang tapi

Harga diskaun ahli Shaklee

Assalamualaikum wbt, Mummy nak bagitau yang kita boleh sebenarnya dapat Shaklee harga diskaun. Tak ramai yang sedar sebab ramai yang beli tanpa banyak soal sebab Shaklee sememangnya ialah produk yang bagus. Cumanya pembeli boleh dapat faedah lain sekiranya pandai cari maklumat dan bijak membeli. Antaranya macam mummy akan tawarkan free gift jika beli Shaklee melebihi

Set kesuburan Shaklee suami isteri

Set kesuburan Shaklee adalah gabungan beberapa  vitamin penting yang berfungsi untuk menambah kesuburan suami isteri dan sekaligus meningkatkan tahap peratusan kehamilan dan kebolehan untuk mengandung. Senarai set kesuburan shaklee: a) Set kesuburan shaklee suami Vita e kompleks – bantu tingkatkan hormon seks sama ada untuk lelaki mahu pun wanita. Zinc compleks – memberi kesan terhadap

ESP bekal nutrisi untuk ibu-ibu

ESP ni pelbagai guna bagi para ibu dan boleh kata sahabat nutrisi ibu-ibu. Antara fungsi dan faedahnya: Untuk kesuburan wanita/isteri untuk wanita mudah hamil, ingin hamil, cepat hamil dan juga ibu hamil Semasa ibu berpantang Untuk tambah susu badan ibu Kesuburan wanita/isteri Shaklee esp mengandungi asid amino yang sangat tinggi nilainya untuk pembentukan sel. Sel

Fenomena makanan palsu dari China

Apa tu makanan palsu (food fraud)? Makanan palsu ialah bukan makanan sebenar. Ia cuma mempunyai bahan yang menyerupai tetapi tidak menggantikan kandungan dan nutrien sebenar yang ada dalam makanan asal. Kenapa tergamak nak buat makanan palsu? Tujuannya adalah semata-mata untuk mengaut keuntungan. Terdapat beberapa faktor yang mendesak yang menyebabkan pembuatan makanan tiruan. Barang makanan naik

Makanan berlemak boleh sebabkan kanser?

Kajian menunjukkan bahawa kanser adalah disebabkan oleh satu bahan promoter kanser yang dipanggil secara am sebagai PAHs (sila google). Sumber PAHs ini pula adalah lemak yang selalunya berasal dari haiwan. Lemak dalam keadaan biasa mengandungi paras PAHs yang sangat rendah. Walaubagaimanapun kandungan PAHs dalam lemak boleh meningkat apabila lemak dipanaskan. Oleh itu, kandungan PAHs boleh

Vivix produk hilangkan parut eczema

Bebas eczema dengan Vivix. Vivix bertindak dalam 4 cara: 1. Mempertahankan sel (cell defense) 2. Memberi tenaga kepada sel (cell energy) 3. Memperbaiki sel (cell repair) 4. Meningkatkan prestasi sel (cell performance) Apa yang lebih menarik tentang Vivix Shaklee? KEBAIKAN VIVIX ialah ia menggalak penuaan yg sihat – awet muda dan anti-penuaan Apa itu Vivix?

Risau parut jerawat berlubang?

Cara nak hilangkan parut jerawat ialah dengan halang jerawat tumbuh. Kenapa jerawat naik? Sebabnya pori-pori kulit kita terbuka dan mudahkan jangkitan mikroorganisme di bawah kulit kita yang masuk melalui pori kulit. Bagaimana nak kecilkan pori? Jika ikut testimoni kastemer, dia cuma makan vitamin C dan vitamin b complex. Makan hari-hari secara konsisten. Baru ada kesannya.

Shaklee B-Complex 120 ct.

B-Complex provides all eight essential B vitamins necessary for converting the food we eat into energy. B vitamins help improve your cognitive performance and are also essential in the synthesis of DNA and new cells. The B vitamins (folic acid, B6, and B12) promote a healthy cardiovascular system by helping to lower homocysteine levels in