Category: english

MUET 2017

MUET 2017 datang lagi. Get ready for November 2017 session. Tarikh pendaftaran dibuka dari 2 Jun sehingga 1 Ogos 2017 (boleh rujuk Jadual Pendaftaran MUET 2017) Masih ada masa lagi untuk daftar MUET dan masih cukup masa lagi untuk buat preparation. Dengan syarat material yang cukup dah ada di tangan. Dah kumpul material? Dah ke…

Kalendar MUET 2017

JADUAL MALAYSIAN UNIVERSITY ENGLISH TEST (MUET) Tadi mummy browsing terjumpa jadual MUET. So macam every year MUET ni ada 3 kali so sempatla korang buat planning dan preparation. Ada tiga (3) sesi bagi tahun 2017 – Mac, Julai dan November 2017.   A) Sesi Mac 2017 Tarikh pendaftaran dibuka 1 November 2016 Tarikh pendaftaran ditutup

MUET last minute tips

Exam MUET dah dekat anda tak sempat study? Tak sempat dengar taklimat? Kerja melambak study ntah ke mana? Jangan risau! Memang ini perkara standard! Yang penting banyakkan bertenang ok. Nak lulus exam caranya ialah dengan study contoh soalan. Jangan main hentam study semua strategi kena bijak. Jangan esok periksa, kita tak buat apa-apa. Mana sempat

What type of MUET exam questions to expect ?

Mummy ni cikgu english kat sekolah rendah la. Dulu belajar communication kat UIA. Memang tak penah ambil MUET pun tapi ada ambil 1119. Tak salah mummy MUET ni untuk kemasukan ke peringkat kolej atau universiti dan calonnya terdiri dari majoriti mungkin student lepas SPM. MUET ni macam syarat la nak ke next level kan. So,