Tag «pregnancy»

A Good Night Sleep?NOT ANYMORE

Well I clearly remember those early year of our son’s life when both me and husband tried everything just to ensure that he gets his good sleeping pattern,especially during midnites. With those continually every one hour like-screaming-crying sound, for us to put him back to his sweet dream was like almost impossible, unless after nearly …

Penjagaan Kesihatan Sewaktu Mengandung

Adalah sangat penting bagi seorang ibu yang mengandung menjaga kesihatannya. Saya percaya bahawa seorang ibu yang sihat, insyaalah akan melahirkan bayi yang sihat. Baik dari segi penjagaan tubuh badan, pemakanan, senaman yang sesuai, aktiviti sehari-hari serta persekitaran yang sihat memainkan peranan penting dalam perkembangan kesihatan si ibu dan bayi… Healthy Pregnancy Healthy Baby by:Rebecca D. …

Puasa and Pregnancy

Masa first time puasa waktu pregnant, kandungan saya masa tu dah 4 bulan lebih kurang… berkobar-kobar semangat nak puasa penuh sebab memikirkan tak nak mengganti puasa macam selalu…cabaran besar juga sebab saya bila dah masuk 2nd trimester, nafsu makan meluap-luap especially part minum air. And for sure, time tu lah berat badan naik mendadak, daripada …