Tag: nabil

My Significant Other 2

Nabil changed a lot ever since I was pregnant with Iyad at 5-7 months as the tummy grew bigger. He knew so well he s gonna get a so called daddy s-mummy s-love-full-attention-gainer-competitor…little brother.He loves to throw tantrum specially when his father s around, and that made me turned a monster. He refused to eat

Asah Gigi??????

NABIL now tido mlm mcm bunyik2 asah gigi dia..serope ayah chik dia la adik bongsu aku pasai aku ngan mr hubby takdela pulak bunyikbunyian gitu..kawan ckp lekat la habit tu sampai ke besar..yeke????Masih lagi nyusu malam 2 jam lebih sekali..uishhh….mcm baby kecikla pulak ..sok sok dgn rotate bangun nite feeding NEWBORN lagi…harus kesiangan mcm burung

Is it zapp?Is it tbb?is it zia?..OMG its COSMO!!!!! SOLD

                              eih???nape lain macam nih???   mcm zapp la mummy..tapi bukan..   I want a zapp actually..   but Nabil seems COMFY in this reclined 2nd COSMO from lil-riyaz.blog …relax.     erm…mummy kita nak ke mana ni..asyik snap pic je

Nanges Lagi

Balik dari PWTC/The Mall jumpa atok-nenek-ayahlong sefamly-MACY tadi Nabil melalak semelalaknye…tido sudah, makan sudah, berak sudah, mandi sudah, tido lagi, makan lagi, susu berkali2, pun sket2 nak melalak tak tentu pasal…meinan baru beli pun habis dicampaknye, dah rabak tong drum tu dia kopak…kang mami siku karang, baru ngko tau! Dah! Gi lepak ngan abah awak

My Bundle of Joy..and tears too..hehe

Love u sooo much.. Dah nak masuk 2 tahun end month ni..(ya ampun taik mate tu sayang oooii…cuaca panas mcm ni la,kuar taik mate) Read more… Still hangin kalau mummy nak snap his pics Dah boleh adjust timing tidur siangnye…lega mummy Dah suke berdiri kat backseat kreta(huhu..bahaye nih) ANAK MANJA DADDY dia ni-mandi,tido,manje2,dukung2,semua nak ABAH

Semalam Yang Mengecewakan- Hajat tak Sampai

Ermm..keciwa..semalam kunun lepak KLCC nak masuk Petroscience…last2 minah kaunter tiket kata…KAK..KUL 5 PETANG KE ATAS BARU BOLEH BELI TIKET KAK..PENUH SGT LA ,BUDAK2 SEKOLAH DATANG ROMBONGAN MELAMBAK SGT..JARANG MCM NI…frust!frust! nak ajak cik abang pusing IKEA pun, dah lewat tengahari, Zuhr pun tak solat lagi, last2 kitorang balik je rumah pas seround dua dalam KLCC

Diet Nabil tatkala Dah Umor 2 Tahun

Since umur 1 tahun 7 bulan, Nabil completely stopped BF dan totally on Pediasure…pagi2 salu dia makan scrambld egg/roti mil/roti kosong mentega or keju,cereal and minum air milo/suam….sekadar nak alas perut sebelum gi babysitter/nursery la…sejak duk taska, lunch dia sahla nursery bagi kan..aku tepakse la redha ntah apa ingredient/garam/gula yang masuk dalam menu dia, so

Doa Makan oleh Ustaz Nabil

Alhamdulillah, Nabil dah pandai ikot bace doa makan lengkap dalam pelat2 dia la…kadang kuar gak a dari mulot dia ngikut zzikir/selawat syifa’ kat astro oasis…senang hatiku mendengornye… ps: since duk panggil dia ZIKRI nih, alhamdulillah dia sihat walafiat(ye la, org tua2 kate kot nama tak rasi kat dia, tu yg kamik panggil dia nama belakang

Aksi Nabil kat Kedai Kek

Sabtu gi tukor tayre kete aku ngan ambik new sport rim..(mekasih encik hasben…i lap uuuu…)ps: nak new netbook bulesh dak??hehe Sesambil tunggu hasben tunggu cine kedai wat kije tukor tayor aku, aku bawak budak kecik tu (read:NABIL) gi makan kek kat SEKRET RECIPE dekat dgn kedai tyre tu…amboih amboih dia kemain lagi nyakat sorang budak

Nabil s Now Two Years Old Dah……

Selamat Ulangtahun Kelahiran yang Ke Dua Nabil sayang…27 Feb – semoga sihat selalu hendaknya, diberkati dan dirahmati serta di dalam peliharaan Allah selalu, semoga Nabil takde nangis2 malam lagi (hehe), semoga Nabil membesar jadi anak yang cerdik, soleh dan berjasa kepada abah dan mummy, dan jadi abang yang baik untuk adik-adik nanti,dan berjaya di dunia

Mummy Macam Burong Antu Dah!

Now memalam Nabil tido bedua je dgn mummy sebab kalo tido ngan abah dia, harusle tiap sejam lebih ke 2 jam dia nangeh macam lepas kena lempang…Dalam 3 hari, okla dia senyap je tido (ke takut nak nangeh sebab mummy marah dia nangeh tengah malam..hehe)…tapi bila dah masuk dekat seminggu tido bedua je ngan mummy,

Giant Sale

Sesambil beli groceries untuk ujung minggu, aku beli 6 lai tshirt cap Disney dgn apa ntah lg satu brand, tak ingat..Tenderly kot (dah masuk washing machine nak basuh) untuk Nabil la..sape lagi…maybe stock clearance, sebab jatuh RM5 hengget selai! and 100% cotton kain dia…elok a tu..Nabil pun baju t dia seme yang jaman tori baby

Western Food 4 Dinner

Dinner malam nih aku buat ala western je…chicken chop , vege( rebus je broccoli.kobes bunge), bun, fries dgn mashed potato bawah nih…nak test jadik ke tidak… Bahan-bahan ( 2-3 org ) 2 biji kentang (dadu kecil) 1/4 cwn susu segar 1 tbsp butter sedikit blackpepper sedikit garam **utk gravy** 1/2 kiub pati lembu Rusuk (maggi
FOLLOW US D' INSTAGRAM!

Popup Dialog Box Powered By : XYZScripts.com