Tag: nabil

Bila Budak Demam dan Warded

Ni gambar aritu eh..Nabil,feverish,kdg temperature naik,muntah2 bagai,mkn tak selera langsung..bukan taklalu..memang langsung2 tak selera,pastu luah apa jua makhluk yg masuk dlm perut…sampai la pun tahlaaa ape menda yg menghantui dia masa dia demem aritu..now dah sihat,kuat makan dan aktip,mcm selalu                                                               kena drip sbb badan lemah sgt  dlm pada tgan kena drip tu pun enjoy

Birthday Boy Warded Pulak!

Ermm.bau je masuk 4, warded pulak si abang ni..Started vomitting(mild) sabtu-ahad tu dah,tp cam biasala,aktip,takde tantrum, ade sikt temperature,kasi ubat demam,elok..muka pink pink bagai sebb panas dalam..tido malam basah kepala,elok aje.pastu isnin gi tadika, elok aje pagi tu, tbtb cikgu dia sms kata dah start vomit,pastu cam tanak makan sgt,penat aje..kejarla balik tgahari tu pas

27th Feb – Nabil is now 4!

Happy Birthday Nabil… You are now 4 boy! Big boy now sayang.. Grow stronger, healthier,wiser, n be good to ur friends in school ya…be good to your Brother Iyad too cause he loves u sooo much and so do u!.. This 2012 , hoping for more Barakah n Blessed from Him,may ALLAH bless u sayang!Mama

Petua Tradisional

source:http://sklaloh.kelantan.edu.my/petua2.htm http://www.astra.org.my/docs/petua.pdf Petua Dan Tips Mengatasi Kulit Kepala Gatal Bersihkan segengggam daun puding lalu dikisar lumat. Lumurkan ke seluruh kulit kepala. Bungkus kepala dengan tuala bersih selama satu jam. Kemudian, bilas rambut dengan air bersih. Lakukan dua kali seminggu. Mengubati Cirit-Birit Bancuh air suam bersama teh tanpa gula. Biarkan rasa pahit atau kelat sedikit. Bacalah

Nabil n Iyad

budak ni skrg asik asik duk tiru dialog tv / kartun dia tengok..sau dialog upin ipin la..diani vocab melayu sgt le kureng..tapi b.i pun takde fasih mana gak pun..mcm speech delay gak la diani aku rasa..tapi since kitorg dah plan nak antr dia masuk kindy jan 2012 ni,so kurangla sikit rasa saiko tertanya2 dalam hati,apesalla

Life dan Ramadhan 2011

Alhamdulillah, sedar tak sedar dah masuk 8 ramadhan, sekejap pulak rasanya.Budak-budak ok, rutin mcm biasa, cuma Iyad je selsema sekarang, musim panas hujan panas hujan tak menentu.. Balik klinik terus bagi ubat segala, suap nasi lauk gulai sayur bayam kuah lemak putih, tup tup tengok depan tv dah terlena masa kitorang tagh tunggu waktu bebruka..Nabil

Gambar Boys

 gambar adik kabur la..  abang pulak tak duk diam  nampak mcm sama panjang je…tapi tak..  budak 14 kilo  suka la tu..  abang pun nak bergambar jugak duk meniti la keliling meja tu ya dik!

Gambo Kek Besday Nabil

Lama dah kejadian ni…last 27th February tuuu..ni dah nak habih bulan 3 dah…ntah pape mummy..punyela malas nak update blog..this year takde cuppies cuppies nye, takde secret tak secret resepi kek nya..mummy order dr kawan skola je, minah ni okla so so buleh buat kek ringan dimakan sedap di kunyah…plus, sape lagi nak tolong member kite

My Love…

masih suka sippy bottle… he’s almost 3! he got mummy’s complexion..hehe MOGA MEMBESAR MENJADI ANAK YANG SOLEH, CERDIK, SIHAT,DAN BERIMAN SERTA BERJAYA DUNIA AKHIRAT.AMIN YE NABIL SAYANG!..

2 tahun 10 bulan

Lagi 2 bulan Nabil akan berumur 3 TAHUN..sudah besar la anak manja mummy ni…masih pelat2 cakap, german slang pun ada, selalunya tak berapa paham apa dia nak sampaikan, tapi thru actions, bolehla kaita tau apa dia nak sebenarnya…tapi kalau kita cakap menda2, paham pulak dia..nak bals je tak reti lagi Dah rajin la tolong2 mummy

Nabil dan Kek

seumur idup dia, 2 kali je nabil aku bawak makan kek SR kat kedai..hanya 2 kali..selebihnya makan tapau bawak balik umah je sebab kalau dia kat kedai, dia bukan makan sgt, banyak nak main je…  indulgence ke fudge ntah time nih..dia suka a sebab chocolatey 1/2 cake habis, dia mula a rayau.huhu

Random Pics of My 2 Babies

nak tidor..dedua dah ngantok… iyad dah nak masuk 3 bulan time ni ..baru pas pantang ni dah mula buncit perut dia..kuat susu testing syok main beskal dalam umah i love u kid!

Abah dan Pokoknye

Ni gambar anak2 poko yang abah aku punya..dia pensioner jabatan pertanian, so menanam poko/gardening adalah hobinya sejak azali..macam mak aku,yang juga pensioner jabatan pertanian, suka gak pokok, tapi pokok orkid je,plus, dia suka je belek pokok, yang tanam2 ni,dia duh my abah,,hikhik ni sebahagian gambar anak pokok semain my abah…part of them dia nak anto

Tidur TIMMY Time

Iyad- start 7.30 ke atas salunye dia dah zzzzzzzzzzzzzzzzzzz..mummy legaaaaaaaa sebab byk kije umah boleh buat termasukla beblogging jap Nabil-selagi tak kul 9 ke atas, selagi tak melalak ngantuk,selagi tule dia ligat main..huhu..letis abah dia melayan

Them Whom I Love

Some pics of NABIL dan adiknya, IYAD..kat umah atoknenek masa mummy confinement yg atas ni gambo kat umah ,sengih tengok PHDC menerai helmet KAK DINA amboi amboi NABIL, awak tu dah toddler dah..takmuat infant seat tu bawah: teman abang NABIL tengok DIBO… NABIL melanyak abahnye yg baru sampai bawah:IYAD ngan renungan ngadanye…