Tag: Mummy

ramblings..

Once i first see those 2 little lines on the DIY pregnancy test ( it was in a clinic though)…back in 2007, my mind tried to absorb the act that i m going to be a mother…a mother! whether this was planned or a surprise( it was a huuuuge surprise back then), i knew that

Is it zapp?Is it tbb?is it zia?..OMG its COSMO!!!!! SOLD

                              eih???nape lain macam nih???   mcm zapp la mummy..tapi bukan..   I want a zapp actually..   but Nabil seems COMFY in this reclined 2nd COSMO from lil-riyaz.blog …relax.     erm…mummy kita nak ke mana ni..asyik snap pic je

Minimalisma

Sesungguhnye,aku tak suka rumah aku terlalu padat dengan barang-barang, that would be the best reason why I ll let go things that no longer needed in the house/ even if I ll be needing it in the future, I d rather let it go first just to have some space inside the house, only then

An Open Letter to myself

I m craving la…for what??jambu batu??noo…if it s jambu batu i just get my car key and there s ton of jambu batu at kedai runcit depan in front of our house block nih…It s another 6 months or less before i pop myself…so i think maybe u ll have ample time for getting urself

Reminder

# assgmnt kp2 belum settle…@assgnmnt DATIN pun lum sah…dan belum present$$$STUDY KP2 okey..ada peksa sem ni…

Lepak tika MC

Kan tengah mc panjang..apelagi..kena tepati peraturan aa…duk umah dendiam..jangan gatai2 buat kije berat berat…err…masak steam bawal kira keje berat ke???kakakaka ok hubby, lunch kita tengahari ni adala bawal kukus simple….hehe..sayo???ado ado…tauhu creme sauce

Cuti Sakit Lagi

Dah settle dengan Serdang Hospital, doctor bagi cuti sakit seminggu, after 2 weeks kena follow up dengan pakar situ lak to see whether the baby s ok or tak, so aku adala pilihan either nak pi refer both private pakar dengan gomen pakar, atau pilih salah satu…Tapi letih gila ke serdang, memangla dekat dgn Bangi

Lagi 5 bulan

Pedih hati bila dengar ayat doktor pakar pagi semalam…” Kalu dah bleeding macam ni, kena stop terus breastfeed si abang ni..takut baby effect ni…kalau tak bleeding, takpela.” rase cam nak tikam je dokte time tu… dan dan mata rase berkace teringatkan Nabil yang lagi 5 bulan nak cukup 2 tahun.lama lagi tu…sudahla dicampur susu nya….pun

MC

Harini aku nak pg serdang hospital pulak, refer sana and dapatkan advise dokto sijil cuti sakit lagi2 hari, akukan kerja gomen, sahihla mc swasta lamalama ni payah bos nak approved..so, to be safe, biorla aku ngadap dokto hospital pulak….puas ati semua orang

Pregnancy Kali ini

Mual setiap hari, paling sekejap pun dari subuh sampai pukul 12 tengahari..bayangkan aku kat sekolah macamana… Bleeding ringan 2 tapi almost every day, almost setiap kali buang air ada discharge yang kadang2 menakutkan… Dctor suh BANYAK2KAN rehat…pasal obviously kandungan tak berapa kuat…. degup jantung dah nyata jelas nampak kat screen…kesiannya kalau ‘dia’ tak mampu bertahan…DOADOAKAN

Mummy , Chicken pox N susu…

Sian mummy dah 5 hari kena chicken pox….So banyak harap HD jela handle anak nightly time mummy tengah demem fever nak kuarkan cacar tu….susu???erm…mummy pumpla juga sesambil Nabil nenen…huh…merudum sesunguh-sungguhnye susu mummy….(sigh……………)

Huh …Lega. At last…

Salam mummies and friends…..akhirnya dapat juga i jenguk blog ni setelah hampir 2 weeks tak ada masa langsung nak update…banyak juga sebenarnya nak cerita tentang kerja, schooling kat ukm, assignments, kisah nabil tumbuh gigi sebatang, demam n selsemanya lagi…huh..dulu2 time bujang and nabil belum lahir, rasanya masa banyak terbuang, yelah, lapang takda apa nak buat,