Tag: medela pisa breastpump

Newborn Checklist (Again)

I had this when I was pregnant with Nabil,that was back in late 2007..and to my huge surprise, i m doing it AGAIN in end 2009 hehe NURSERY Crib bedding Sets- CHECKED Crib sheets or-CHECKED Bassinet sheets-CHECKED Receiving blankets-CHECKED Baby blankets-CHECKED Mattresses-GET NEW ONE MAYBE Mattress pads-NO NEED Baby Pillows-CHECKED Baby Cot – BUY NEW

Cintaku Beralih Arah

Hehee…ingin ku gembar gemburkan di sini bahawa cintaku sudah beralih arah…ku lagi suka FREESTYLE dah la pulak sekarang…sudah sangat jarang kuguna PISA ku…munkin keshomelannya (FS) yang petite itu but aku mudah mengusungnya ke sana ke mari, juga sebab kadar kemantapan ia menyedut keluar susuibu sudah agak serasi dengan bodyku, juga sebab ke’long lasting’ batterynya yang

Aku Seram Sekejap

Harini pump dua kali kat school dapat 8.5 oz….yeeha(pada aku yg selalu 2 x pump baru dapat 6++ oz paling terer ni, angka 8 itu sudah cukup banyak!!!)TETAPI…time round ke 3 ngepam, di rumah sebelum pg KOKO, FS ku mula mengeluarkan bunyik yang pelik….and suction tak kuat…normally kat school je guna FS, umah pakai PISA,

Cuti Sekolah Lagi…

Kali ni cuti tak lama..sekadar ckup bawak Nabil balik ke kampung mummy untuk bermanjemanje dengan atok nenek..as usual..beg penuh barang Nabil lah..dengan breastpumpnye, dengan pampes n cloth diapernye, bajunye…dan kusumbat jugak laptop ku itu dalam cabin…kot Nabil meraung nak tengok upin ipin nanti…mana nak cekau internet… ngantuk.. tengok apa tu Nabil… jum jalan…

Cara Aku Guna Freestyleku…

Dah lama tak guna PISA, sekarang asyik kepit Freestyle aje…eventho aku prefer sesangat PISA compared to FS, habis kalau tak digunakan, buang sajela duit beli bukan?Anyway, aku kena admit yang FS tak sebest PISA,(pada akulaa…maybe lebih sesuai PISA)..TAPI…..sejak akhir2 ni, semenjak aku tukar flanges FS, aku gantikan dengan neck HARMONY(yup, aku juga masih guna Harmonyku),

PISA vs FS pumping result

Testing dah pump guna both PISA n FS on the same day…Nape I pump guna PISA mesti lagi extra dari FS…huhu….kalau PISA dapat 4 oz, FS dapat 3 je..kalau PISA dapat 2.5 oz, FS lagi ciput, tak sampai 2 oz pun…nape ek??? See……

Review on Swing, PISA and FreeStyle (FS)

Mobility – Of course FS menang in terms of mobility….sumbat aje masuk hobo or tote, memang fit. Swing pun ok, cute and ringan…Anyway, Swing ku dah kujual pada Qay…..thanks Qay!! Suction – I love PISA ….I vote for PISA in terms of suction…power sangat… rasa cam puas and kosong betul b***** lepas pump….takdela nak kena

My Buddies….

These are my breastpump buddies…… Ni swing….seldom guna sangat sebab meant for travelling purpose. Suction tak power macam PISA tapi oklah, dapatla 5-5.5 oz per pump session, provided that the session takes at least 20-30 minutes…tapi time I tengah stress, nak dapat 3 oz pun nangis…. Ni pulak cik PISA i, LOVE IT SOOOOO MUCH.