Tag: medela freestyle breastpump

Cintaku Beralih Arah

Hehee…ingin ku gembar gemburkan di sini bahawa cintaku sudah beralih arah…ku lagi suka FREESTYLE dah la pulak sekarang…sudah sangat jarang kuguna PISA ku…munkin keshomelannya (FS) yang petite itu but aku mudah mengusungnya ke sana ke mari, juga sebab kadar kemantapan ia menyedut keluar susuibu sudah agak serasi dengan bodyku, juga sebab ke’long lasting’ batterynya yang

Aku Seram Sekejap

Harini pump dua kali kat school dapat 8.5 oz….yeeha(pada aku yg selalu 2 x pump baru dapat 6++ oz paling terer ni, angka 8 itu sudah cukup banyak!!!)TETAPI…time round ke 3 ngepam, di rumah sebelum pg KOKO, FS ku mula mengeluarkan bunyik yang pelik….and suction tak kuat…normally kat school je guna FS, umah pakai PISA,

Cara Aku Guna Freestyleku…

Dah lama tak guna PISA, sekarang asyik kepit Freestyle aje…eventho aku prefer sesangat PISA compared to FS, habis kalau tak digunakan, buang sajela duit beli bukan?Anyway, aku kena admit yang FS tak sebest PISA,(pada akulaa…maybe lebih sesuai PISA)..TAPI…..sejak akhir2 ni, semenjak aku tukar flanges FS, aku gantikan dengan neck HARMONY(yup, aku juga masih guna Harmonyku),

PISA vs FS pumping result

Testing dah pump guna both PISA n FS on the same day…Nape I pump guna PISA mesti lagi extra dari FS…huhu….kalau PISA dapat 4 oz, FS dapat 3 je..kalau PISA dapat 2.5 oz, FS lagi ciput, tak sampai 2 oz pun…nape ek??? See……

Review on Swing, PISA and FreeStyle (FS)

Mobility – Of course FS menang in terms of mobility….sumbat aje masuk hobo or tote, memang fit. Swing pun ok, cute and ringan…Anyway, Swing ku dah kujual pada Qay…..thanks Qay!! Suction – I love PISA ….I vote for PISA in terms of suction…power sangat… rasa cam puas and kosong betul b***** lepas pump….takdela nak kena