Tag: Iyad

Nabil n Iyad

budak ni skrg asik asik duk tiru dialog tv / kartun dia tengok..sau dialog upin ipin la..diani vocab melayu sgt le kureng..tapi b.i pun takde fasih mana gak pun..mcm speech delay gak la diani aku rasa..tapi since kitorg dah plan nak antr dia masuk kindy jan 2012 ni,so kurangla sikit rasa saiko tertanya2 dalam hati,apesalla

Life dan Ramadhan 2011

Alhamdulillah, sedar tak sedar dah masuk 8 ramadhan, sekejap pulak rasanya.Budak-budak ok, rutin mcm biasa, cuma Iyad je selsema sekarang, musim panas hujan panas hujan tak menentu.. Balik klinik terus bagi ubat segala, suap nasi lauk gulai sayur bayam kuah lemak putih, tup tup tengok depan tv dah terlena masa kitorang tagh tunggu waktu bebruka..Nabil

4.5.2011

Ni patut entry last month, tapi sebab priority lebih ke arah menda lain selain dari sibuk nak update blog, update fb pelbagai, makanya tertangguhlah perkara penting saya sekeluarga ini…HAPPY BIRTHDAY IYAD..sudah setahun IYAD ya…Macam biasa, takde brthday party bagai walaupun naaak sangat bwk anak2 makan luar masa birthday, dek sibuk mcm2 hal, beli kek makan

Gambar Boys

 gambar adik kabur la..  abang pulak tak duk diam  nampak mcm sama panjang je…tapi tak..  budak 14 kilo  suka la tu..  abang pun nak bergambar jugak duk meniti la keliling meja tu ya dik!

IYAD kini SATU

4 MAY 2011..SELAMAT HARI LAHIR IYAD….SEMOGA MEMBESAR DENGAN SIHAT DAN CERGAS,SERTA MELALUI HARI-HARI MENDATANG PENUH KEBAHAGIAAN..MUMMY SAYANG ADIK! ps: abang NABIL pun sayang IYAD tau!

Iyad

Iyad semakin menghampiri usia setahun, dalam dua minggu plus lagi, insyaallah. Alhamdulillah dia anak yang cergas, ceria, sihat..jarang sakit unless kalau ujung bulan nak beralih bulan orang kata.. baru pandai merangkak, pun begitu lasaknye kemain..asal nampak mainan n makanan aje dia tambah cergas! belum ade gigi sebatang pun lagi, tak padan dengan dah pandai berdiri,

Iyad at 10 months

masih bangun nenen malam2 ni dua kali gak,,tapi kadang straightt je dia tido sampai 4am kalo siang makan bubo nasik byk..aktip semcm, tak padan dgn lahir kecik halus ni…pantang nengok nabil pegang meinan, dikejarnye sampai dapat kena lesing ngan nabil hehe..alhamdulillah, tak susah menjaganya…moga adik sihat sokmo ye dik..amin

My Love 2

susah nak senyum… aiyoo….flash la mummy… muka sape nih dik? he adores his brother so much! asyik belek abang je kalau abang tengah main.. SEMOGA SIHAT SELALU, CERGAS DAN CERDAS, HAPPY2,  BERJAYA DUNIA DAN AKHIRAT YE DIK!MUMMY SAYANG AWAK!

IYAD nak masuk 8 bulan dah…

–baru 6.4 kg kot tapi doctor kata as long as berat dia nak(2 kg at birth)…kira ok la cuma kena monitor diet dia je.. -sangat suka FRESH BM compared to frozen…apatah lagi NGEMPENG…suka nau walaupun dah kenyang..ngempeng tetap pojaan hati – jelir lidah kalau kita jelir kat dia…kalau duk sesaja takde lak nak jelir lidah

Random Pics of My 2 Babies

nak tidor..dedua dah ngantok… iyad dah nak masuk 3 bulan time ni ..baru pas pantang ni dah mula buncit perut dia..kuat susu testing syok main beskal dalam umah i love u kid!

Tidur TIMMY Time

Iyad- start 7.30 ke atas salunye dia dah zzzzzzzzzzzzzzzzzzz..mummy legaaaaaaaa sebab byk kije umah boleh buat termasukla beblogging jap Nabil-selagi tak kul 9 ke atas, selagi tak melalak ngantuk,selagi tule dia ligat main..huhu..letis abah dia melayan

CD kan IYAD

Limited sangat bilangan cd nabil yang aku boleh muatkan kat IYAD since empunya badan halus na tapi ATTAP…so duk ulang pakai luna#tot nye yang versi lama dulu kan fitting dia kecik sikit, ngan kulababy yang velcro typed.lelain cap heinys,rumparuz,GAD,mpbba,seme one size tapi tak ‘GENEROUS’ngan body iyad yang sangat comel..ke aku yang tak reti setting???takpela iyad,

Them Whom I Love

Some pics of NABIL dan adiknya, IYAD..kat umah atoknenek masa mummy confinement yg atas ni gambo kat umah ,sengih tengok PHDC menerai helmet KAK DINA amboi amboi NABIL, awak tu dah toddler dah..takmuat infant seat tu bawah: teman abang NABIL tengok DIBO… NABIL melanyak abahnye yg baru sampai bawah:IYAD ngan renungan ngadanye…

Iyad dah 30 hari dah

4/6/10 genap IYAD berumur sebulan..berat dah 2.8kg naiknye dari tepat 2kg,alhamdulillah.senyum dah pandai dah,aku pun dah tak pakaikan mittens kat dia waktu siang biar motorskill dia develop cepat doc kata…malam sah kena pakai,sejuk + menggaru2 muka aje bila nak tidur.baju pun dah muat dah yg newborn punya,mujur tak beli premee size aritu kalau tak sekejap

I m Breastfeeding My Baby..Again

Iyad, is nearly 3 weeks old..being a special baby( only 2 kg at birth..)the doc told me to really treat him just like a premee baby..however, in terms of breasteeding, and compared to his brother, Nabil, Iyad latched quite easily and stimulated my milk production successfully just within 2 nights + accompanied with single pumping