Tag «Holiday»

Raye Di Mana?

Tahun ni giliran kampung husbandnye jadi venue sambut raye…hari ketiga raya baru kami balik Bangi jap antor barang2 busuk(baju kotor a tu) last2 decide esoknye la pulak balik Kuantan kampung aku plak….letih seehhh semalam seharian tengah panas beraya ke umah sedar sedara husband…dengan Nabil meragam tak hingat lagi…dedar pulak badannya panas nak selsema batuk bagai….ampun …

Persediaan Raye

Aper??????Buat kuih raye???? ISK ISK ISK…apelak nak buat, kan senang je ‘tunjuk tunjuk ‘ ado….Kekekeke CHECKLIST Kuih raye SIAPBaju raye Nabil SIAPSPEK MATE raye mummy SIAP ..Ni rentetan dikepaknye oleh NABIL cermin mateku itewBaju raye mummy LAST YEAR NYE ADO … SIAPTudung raye baru BELUMBaju raye abahnye Nabil LUM TANYE NAK BELI TANAK…hehe

Balik kampung….Yeehaa..

Lama mummy, abah n Nabil spent time kat kampung nenek kat Kuantan…yela, time school holiday je boleh dapat peluang spend masa lama dengan atok nenek kan…sukala Nabil kat kampung ramai…meriah..Kalau di rumah, sunyi agaknya, mesti mudah je Nabil nak menangis…bila berkumpul ramai-ramai, obvious sangat Nabil seronok and tak bother sangat mummy ada around or not..time …