Tag: health

Supplementing Nabil

For the past two months, I have been giving my child a small portion of Alpha Lipid using the original scoop given in the tin. Started with one intake during early morning feeding with his formula and another intake during late night during 10 pm – 12 am when he is about to sleep. Both

Today..

Continous cramp kat perut. maybe sebab terlampau kerap dukung Nabil (yang tak berapa segar badannya dek flu dan demam dan sedikit batuk) So esok WAJIB g check perut.. A post shared by đź’‹ShakleeMurahBangiđź’‹ (@shakleebangiasnida) on Apr 28, 2017 at 11:55pm PDT

Meredakan Batuk Cara Fisioterapi

Jika bayi mengalami hidung tersumbat dan batuk berkahak dan di rumah memang tidak mempunyai mesin sedut hingus, ibu bapa boleh mencuba teknik tepukan yang dinamakan percussion ke atas bayi mereka. Pastikan bayi dalam posisi meniarap dan letakkan bantal di bawah perut, pastikan bantal itu tidak terlalu tebal. Kemudian condongkan sedikit posisi bantal dengan kedudukan kepala

Nabil and Fever

Dah 2 hari Nabil demam..feverish nye on off, tapi tengah malam yang melampau panas sampai malam td 4 kali muntah (mujur dah standbye pelikat abhnye dan my t shirt untuk alas muntah, otherwise kena tukar the whole sheet. Hampir2 aku nak bawak dia g emergency annur tapi mom kata bahaya drive tengah midnite sorang eventho

Bye Bye Full Cloth Diaper Journey

Ha ah..nabil no longer FULLY CD..sebab tokey taska kata stakat ni dorang lum ready nak terima baby dengan CD..(hopefully dia stuju a later nanti)dia tau apa cd tapi cam leceh kadang baby bocor time cd…ye ah, aku pun tau nabil tu heavy wetter..kalo malam sah 2 jam sekalik kena tukor.lambat je dah kuyup…tak kirala pakai

Nabil s turning 16 months

Nabil dah nak 16 bulan…dah nak makan macam2 (yang sepatutnyala), nasi putih je tak berapa laju….nasi goreng sukala..geram betul, sampai kena paksa2 untuk sesuapdua nasi putih tu…aku risau juga sebab dia makin slim….BF? ha ah, masih BF cuma pattern dia nyedut tu dah tak mcm dulu…bnyk NYOT..NYOT..NYOT..bila ditarik B, uwaaa, mengamuk, marah, pastu barulah beria

his diet

Nabil s now starting semi solid rice..no longer pure bubor lembik…I just prepare the soup using slow cooker, all the ingredients: alternate lauk, potatoes, cubic carrot, leafy veggies all in the pot. Just add up some garlic+ olive oil (tumis beforehand) + semi solid rice n brown rice into the soup the next morning.Volia! he

Health

Terkejut gak bace berita jaguh pecut malaya died sebab angin ahmar…itu orang yang zaman mudanya lari sana sini, exercise manjang, and of course lah pemakanan dia lebih terjaga kan, aku pulak macamana, dari bujang sampaila dah beranak pinak ni, exercise, jarang sekali, hangat2 ta*k ayam adale, makan???kuss semangat, selagi tak sendawa besarla mana tau nak

Against SUEDE CLOTH

Yup..Nabil sahih sensitive dgn suede cloth…last time I thought I put him on that particular cloth diaper in long period, resulted him developing some rashes…then I tried shorten the period length of the cd on him, still he develops the rashes, and of the same pattern.Am now thinking of trying fitted ranges, maybe the organic

Akhirnya Full CD

Nabil dah pun di full cd kan di rumah babysitter..Asalnye sebab punggung Nabil ada ruam..asyik tergaru2, dekat seminggu, tak surut2…walaupn tak banyak ruam, tapi sudah cukup menggusarkan hai aku dan rungutanku depan babysitter seolah2 membuka hatinya untuk try mengcdkan nabil…so’takpela cikgu, kita tryla bag pakai lampin(CD latu) kat Nabil, sian pulak dia merah2 punggungnya…Maka, bermulala

Anakku batuk lagi

Terukla kali ni Nabil batuk2 berkahak..Macam tak sangka lak after two pneumococcal jabs, which I strongly believe would reduce the potential of batuk2 n flu(rite??), Nabil diserang lagi….and this time accompanied by flu tapi tak byk, tapi MUNTAH SUSU everytime feeding selesai……..sedih tengok dia muntahkn semula susu itew…. *ALLAH ALMIGHTY, BERIKANLAH KESIHATAN YANG BAIK KEPADA

Article menarik n buat mummy berkobar nak teruskan…

Why should you Breastfeed Even if it is ONLY for a Short Time? SOURCE:http://www.breastfeeding.com/experts/blog/view/id_53/ Posted On 02/04/2009 01:47:39 by knoxvilledoula Why should you breastfeed even if it is only for a short time? Read below for some convincing reasons: Colostrum Colostrum is low in fat, but high in carbohydrates and protein. It is also very

Switching to All BPA Free…

Atas kesedaran KEMALASAN mummy nak carefully handle NON BPA FREE bottles of Nabil, so mummy decided to switch to these… AVENT training cup…teat mummy guna Nabil’s fav- MAM ULTIVENT And NUBY bpa free bottle…also witm MAM’s