Tag: hamil

A Good Night Sleep?NOT ANYMORE

Well I clearly remember those early year of our son’s life when both me and husband tried everything just to ensure that he gets his good sleeping pattern,especially during midnites. With those continually every one hour like-screaming-crying sound, for us to put him back to his sweet dream was like almost impossible, unless after nearly

Arrggh..Petang Ini!

Sedikit kusut pagi ni, sebab harini Khamis…ada kelas 3 jam lebih non stop kat UKM…sian le budak busyuk tu ngan abah dia duk bedua je kat umah petang ni…Plus, aku dah start PSYCHO memikirkan kena duk tegak kat kerusi dengor lecture staright 3 jam tu…kadang aku tuang2 gak, dalam kul 5 tu, aku kuar a

Akukan Mak Yong….

Dah mule dah episod lenguh2 belakang kalo duk tegak lelama, sakit2 sengal kaki kalo lama bediri, urat2 simpul kat betis kalo sejuk tengah2 malam…nak2 plak tido aircond, jadik burong antu tekebil2 tengah malam tejaga bukan sebab NABIL nanges lagi dah..tapi sebab mak sendirik kepanasan dan keresahan…SABAR BEBANYAK YE,INGAT TUHAN, MAK KAN MAK YONG…..

Cuci Mate Lagi

Since Nabil dan abhnye dua beranak dah lena…aku lak tekebil2 takle nak tido+cramp perut semacam, layanle nih http://cgi.ebay.com/ws/eBayISAPI.dll?ViewItem&item=130351828228 Sok gi sepital, mintak duphaston, amik mc…haruslah rehat since badan rase tak sedap…memang aku surrender

Bleeding..again!

Dah lebih 2 bulan lepas sejak last bleeding, kali ni aku bleeding lagi..dah dekat 3 hari..asal masuk toilet je mesti takut2 sebab memang akan ada sekali discharge darah kadang2 sikit kadang2 banyak..aku pecaya ni mesti kes turun naik tangga kat sekolah dgn kehuluhilir dalam umah buat mcm2 sambil nabil dukung gak…kalo tak dukung harus meraung

An Open Letter to myself

I m craving la…for what??jambu batu??noo…if it s jambu batu i just get my car key and there s ton of jambu batu at kedai runcit depan in front of our house block nih…It s another 6 months or less before i pop myself…so i think maybe u ll have ample time for getting urself

Nabil dah 21 months!!

Erm..nabil dah menghampiri angka 2…lagi 3 bulan nabil 2 tahun..last night testing jugak kasik nabil nenen ..dia cam segan2 je nak ngendeng, tapi pelan2 je katup mulut kat nenen mummy, tapi susu kuar sikit sangat…i m almost milkless!!!!sangat2…tapi dia tak nagmuk pun , aku lak yang lelebih emose rase frust menonggeng susu dah kering..huhu..(aku janji

A girl maybe???

I m really into asam asam, sup sup, no nasi, no daging maging lauk pauk heavy, err…coke..(hehehe) Nabil will be a big brother to a little sister kah????Hhehehe…(tak kesahla girl ke boy, janji sihat udah)

Towards Weaning..Bye Bye Mummy’s Boobies (for now)

Couldn t remember when is the exact time my milk started decreasing, but then Nabil was still on my boobs day n night and yet never complained eventho i was almost milkless!!Last time when he was with the babysitter, once I ve fetched him from there, he would ask for nenen straight away even in

Milestone

Nabil sekarang dah 20 bulan…sob sob..cian dia kecik lagi da nak dapat adik aaa taun depan(mummy baru 8 weeks conceived)…pun begitu, he ll always be my manja baby boy..forever … cheeky sangat a sekarang ni lincah ligat main sana sini, manjat toksah citer a, pantang letak apepepe atas meja, coffee table, anythingla, runner ke, magazine

Lepak tika MC

Kan tengah mc panjang..apelagi..kena tepati peraturan aa…duk umah dendiam..jangan gatai2 buat kije berat berat…err…masak steam bawal kira keje berat ke???kakakaka ok hubby, lunch kita tengahari ni adala bawal kukus simple….hehe..sayo???ado ado…tauhu creme sauce

Cuti Sakit Lagi

Dah settle dengan Serdang Hospital, doctor bagi cuti sakit seminggu, after 2 weeks kena follow up dengan pakar situ lak to see whether the baby s ok or tak, so aku adala pilihan either nak pi refer both private pakar dengan gomen pakar, atau pilih salah satu…Tapi letih gila ke serdang, memangla dekat dgn Bangi

Lagi 5 bulan

Pedih hati bila dengar ayat doktor pakar pagi semalam…” Kalu dah bleeding macam ni, kena stop terus breastfeed si abang ni..takut baby effect ni…kalau tak bleeding, takpela.” rase cam nak tikam je dokte time tu… dan dan mata rase berkace teringatkan Nabil yang lagi 5 bulan nak cukup 2 tahun.lama lagi tu…sudahla dicampur susu nya….pun

Pregnancy Kali ini

Mual setiap hari, paling sekejap pun dari subuh sampai pukul 12 tengahari..bayangkan aku kat sekolah macamana… Bleeding ringan 2 tapi almost every day, almost setiap kali buang air ada discharge yang kadang2 menakutkan… Dctor suh BANYAK2KAN rehat…pasal obviously kandungan tak berapa kuat…. degup jantung dah nyata jelas nampak kat screen…kesiannya kalau ‘dia’ tak mampu bertahan…DOADOAKAN