Tag «General»

Mummy s Maternity Outfit

This time aku takde beli pun maternity dress ke, apake..(sebab menda2 nikan mahal)…tapi aku ada gak bump into a few all rounder blouse kat butik mums dreams kat BBB…murah je…less rm50 tau…ye aa kira murah a comapre dgn butik2 cam Mothercare/ Modernmum (uissh! aku tak pegile tempat2 cenggini)kat mums dreams tu boleh pilih a baju …

Monday Pertama Setelah Lama Bercuti..

1) Mummy pergi meeting ke sekolah dan dapat tau mummy dapat transfer cuma belum tau ke mana halatuju..sigh..slownye kan 2) Nabil happy2 je mandi dalam tub dengan hot water dari heater while mummy sambil monitor dia mummy senang lenang bersiap2 nak ke meeting dan abah nak ke kije…i like, sebab tak selalunya dia good mood …

Dedication to My Nabil

Saje post pasai UPIN IPIN since anak bujang aku yg satu tu suka sangatle episodes ni..semua cd dah dibeli untuk dia termasukla GENG tu… mana nak beli cd cd ni??? sila klik : http://www.upindanipin.com.my/worldofgeng/ ps: kalau kat CERIA astr*o…dia suka cartoon beruang kutub KOREA, Loopdidoo, patung spring yang manjang muka senyum tu, LAT Kampung Boy …

ALZA

Hehe..saje je gempak tajuk ni…nak promote MALAYSIA PERODUA car( aku die hard fan perodua tau sebab MINYAK JIMAT!!!!!Harga pun affordable) Haritu balik Kuantan saje le test drive ALZA kaler putih kedai punya kereta sample…husband yang test, dia kata agak berat tapi sedap bawak la, namapun MPV kan, sahla lagi berat dari kereta biasa…harga pun reasonable, …

Lunch Harini

1 Nasi putih 2. A must have menu for si kecik kalau tak nasi goreng, tumis ayam sawi,SUP ler…ape lagi…Harini SUP AYAM SAYUR SAWI DAN DAUN BAWANG hehe merangkap sayur untuk abahnye, suap dia makan dengan spaghetti..suka sangatle 3. Sambal Udang Kering pedas giler 4. Spaghetti mee dengan Sos Ayam Tumis dengan PERGO since tekak …

Apa Untuk Lunch?

Today buat sup isi ketam dengan pakchoi vege. yang sangat segar..sluurrp hirup kuah dgn ratah isi ketam dua orang manja aku kat umah ni…and for me, aku wat ayam masak kicap jerr…..seleraaaa… ps: gambo tak ambik…belum pape dah ada orang godek kuah sup dgn isi ketam..habis garnishing dia..huhu

My New MAC bag

Aku bukanle jenis yang bekobar makeup bagai touch up mcm makdatin .. aku cuma seorang yang simple, tapi still segan2 juga kalo org tengok aku selekh…apa?batang make up??manadeh…seingat akula, yang paling tebal aku make up adala sewaktu aku kawen..(nantila aku tempek gambo..sogan a pasai kalo boleh takmo expose muka dlm nih) Cuma sejak lepas berumahtangga …

The Nanny

Sape suka tengok nih???petang2 ada kat channel 702 kan…dari kecik aku suke drama ni…mcm membesar same ngan pelakon kanak2 dlm tu pulk…tak jemu2 aku ulang tengok….syok habis pic credit: http://www.crazyabouttv.com/nanny.html

Towards 2010

Hahaha..next year Im going older..one year older..and so does everybody..and I m sure that everybody has a goal to reach in life…be it a long term goal to accomplished and be it a short term one to be achieved based on day to day live… As a FTWM + PTSM(note:part time studying mama) I m …