Tag: fun

Bila Gi Swimming

Dekat aje..dekat clubhouse neighborhood kitorang ni,2 menetla dari umah..pun enjoy..adela sorang tu sampai kena berpikul nangeh taknak balik….orang lain dah kecut angan,diapun sama tapi nak gak berseharian kat situ…aishhh  sukala tu

Bila pegi KL Bird Park

Usihh ni dah lama ni awal taun..bulan berapa tah..end feb kot..kat Bird Park KL..OKlaaa..enjoy jugak..duit tak habiss pegi sini heeh diorang pun suka nengok pelbagai jenis burung  arrival haha nabil serious duk telek brosur haha dia ni kalau tak tido kalau berjalan tak sah…

Aku Suka Jumaat

-sebab esok adalah startnye weekend…-sebab harini hari aku cleaning segala mala lantai umah, toilet, laundrying beria, lipat kain etc…-sebab harini aku dapat masak beria sikit untuk hasben dan anak compared to other weekdays-sebab kuar kije awal, at 12 kan, kalau tak lunch same en hasben, aku sahle merayau satu town bangi tu hehe…

Arrggh..Petang Ini!

Sedikit kusut pagi ni, sebab harini Khamis…ada kelas 3 jam lebih non stop kat UKM…sian le budak busyuk tu ngan abah dia duk bedua je kat umah petang ni…Plus, aku dah start PSYCHO memikirkan kena duk tegak kat kerusi dengor lecture staright 3 jam tu…kadang aku tuang2 gak, dalam kul 5 tu, aku kuar a

Semalam Yang Mengecewakan- Hajat tak Sampai

Ermm..keciwa..semalam kunun lepak KLCC nak masuk Petroscience…last2 minah kaunter tiket kata…KAK..KUL 5 PETANG KE ATAS BARU BOLEH BELI TIKET KAK..PENUH SGT LA ,BUDAK2 SEKOLAH DATANG ROMBONGAN MELAMBAK SGT..JARANG MCM NI…frust!frust! nak ajak cik abang pusing IKEA pun, dah lewat tengahari, Zuhr pun tak solat lagi, last2 kitorang balik je rumah pas seround dua dalam KLCC

Ni Yang Nak Join DECO ERIC Contest Nih

Aku kat umah ada set sofa 3,2,1 size XL compared to yang size generous macam kebanyakan yang ada kat kedai…sangat cozy namun sizenya yg XL tu sedikit sebanyak menyempitkan ruang yang dah sedia tak spacious..kebetulan pulak space ruang tamu tak besor mana..tau je la umah terrrace lot tengah ni, mujur pencahayaan ok walaupun tidak secerah

Yeah!Cuti Lagi

Cuti panjang seminggu lebih dah start…masa untuk memerap di rumah bersama keluarga tercinta, sambil2 outing family jalan2 cari makan seluruh KL…kali ni takde gi balik kampung etc..weol nak duk umah spend precious moments anak beranak…hehe

Akukan Mak Yong….

Dah mule dah episod lenguh2 belakang kalo duk tegak lelama, sakit2 sengal kaki kalo lama bediri, urat2 simpul kat betis kalo sejuk tengah2 malam…nak2 plak tido aircond, jadik burong antu tekebil2 tengah malam tejaga bukan sebab NABIL nanges lagi dah..tapi sebab mak sendirik kepanasan dan keresahan…SABAR BEBANYAK YE,INGAT TUHAN, MAK KAN MAK YONG…..

Aksi Nabil kat Kedai Kek

Sabtu gi tukor tayre kete aku ngan ambik new sport rim..(mekasih encik hasben…i lap uuuu…)ps: nak new netbook bulesh dak??hehe Sesambil tunggu hasben tunggu cine kedai wat kije tukor tayor aku, aku bawak budak kecik tu (read:NABIL) gi makan kek kat SEKRET RECIPE dekat dgn kedai tyre tu…amboih amboih dia kemain lagi nyakat sorang budak

Nabil s Now Two Years Old Dah……

Selamat Ulangtahun Kelahiran yang Ke Dua Nabil sayang…27 Feb – semoga sihat selalu hendaknya, diberkati dan dirahmati serta di dalam peliharaan Allah selalu, semoga Nabil takde nangis2 malam lagi (hehe), semoga Nabil membesar jadi anak yang cerdik, soleh dan berjasa kepada abah dan mummy, dan jadi abang yang baik untuk adik-adik nanti,dan berjaya di dunia

Subang Parade

Tadi rayau parade TOYS R US..Ada urusan peribadi sesambil abah Nabil carik meinan baru le for him…dapatle set car with station buat tambah koleksi dia, tapi namapun budak kecik, adale dalam 2 jam ngadap menda tu, pastu abah dia je yang main..hikhikhik… ps: kedai baby cottage situ giler mahal barang..takleh discount langsung!Mothercare pun kalah..

Birthday

Kurang sebulan dari sekarang, Nabil aku akan menyambut birthdaynye yang ke 2 tahun..dah jadik toddler anak aku tu, bukan baby lagi, tapi dia akan sentiasa menjadi baby aku forever…yang manja, yang keletah , yang nakal kengkadang… Pada umur 2 tahun, dia belum paham lg apa erti birthday, tapi aku dah niat dlm hati nak pupuk

The Nanny

Sape suka tengok nih???petang2 ada kat channel 702 kan…dari kecik aku suke drama ni…mcm membesar same ngan pelakon kanak2 dlm tu pulk…tak jemu2 aku ulang tengok….syok habis pic credit: http://www.crazyabouttv.com/nanny.html