Tag «family»

Bird Park KL Lagi

Sorry eh..nenek budak2 nak tengok gambar… aritu cuti lupa nak tunjuk kat dia nabil telek burung tengah minum iyad terpegunnnn comel  merak  cantik tp spooky..dan byk nyamuk!                                                                          kiut kaki dia                                                                  animal tricks show iyad dah letih,panas my love n my heart!

Bila Main Belon

enjoy abah tukang tip belon…sampai kering tekak la duk niup belon air tu hihi..tqqqqq THERE S NO PLACE LIKE HOME! i love them all…

Bila Cik Anis Kawin

ni kat both Kuantan dgn Maran..sepupu aku kawin..happy semua..alhamdulillah..kids pun enjoymasa aritu..gambar budak 2 orang ni aje  iyad atas pelamin…hehe duk main gelek belon…  nabil isi minyak …  sayang mama..  baby manja KAMI..

Bila pegi KL Bird Park

Usihh ni dah lama ni awal taun..bulan berapa tah..end feb kot..kat Bird Park KL..OKlaaa..enjoy jugak..duit tak habiss pegi sini heeh diorang pun suka nengok pelbagai jenis burung  arrival haha nabil serious duk telek brosur haha dia ni kalau tak tido kalau berjalan tak sah…

Cuti Sekolah, Dan Demam Selsema

Cuti sekolah kali ni spend lama di kampung aku, sebab ada uruan penting nak settle.. Budak2 ok, cumanya mak budakla demam selsema, sakit urat etc, jangkit laaak kat Iyad..diapun dah start batuk kahak dah..jarang dia tak sihat,sedih lak dah terjangkit kat dia..Takpela dik, body nak bina antibodi tu…Balik Bangi nanti sihatla,insyaallah

Ahmads 2 Miyagi

Sesekali layan blues tekak Jepang..Incik Hubby bawak pi Miyagi.Dinner time yeah! Kids as usual kalu lapau memang tekun je makan kat meja. Once kenyang,rayau 1 kedai tu..aishhh..Enjoy! set udon n tempura daddy ‘s boy maaaaaa sedap! action makan padahal meal belum sampai,minah tu baru letak pinggan je.. bila dah kenyang udon tu jadik meinan sudahnya

Tentang MI

MI(panggilan untuk ibuku,short form of UMMI), skang mesti tengah sebuk layan abah aku makan kat umah..dia suka masak..dan sangat pandai masak(though time kicik dulu salu je kami anak beranak jadik mangsa kena test makan segala menda yang dia masak berulang-ulang kali..contohnye..kalu dia tengak kemaruk masak bun, harusla kami dalam umah tu tiap petang makan bun …

Still Cuti Mode;Jangan Cuit Anak Aku!

Esok start keje.Pikir nak keje pun malas. Tapi pikir2 lagi kalau tak keje kang aku nak makan ape?(incik suami dah jeling menyampah kalau bace stetmen ni..)Yela, aku tak suka nak harap duit orng 100%,kalau boleh dpt sama byk dgn gaji yg diterima ok a kan..semua org pun nak ..Bawak le budak cemetot tu g makna2 …

Nabil n Iyad

budak ni skrg asik asik duk tiru dialog tv / kartun dia tengok..sau dialog upin ipin la..diani vocab melayu sgt le kureng..tapi b.i pun takde fasih mana gak pun..mcm speech delay gak la diani aku rasa..tapi since kitorg dah plan nak antr dia masuk kindy jan 2012 ni,so kurangla sikit rasa saiko tertanya2 dalam hati,apesalla …

Update blog

Lama dah tak on blog.Banyak nak cerita tapi mood nak online blogspot sgt tidak memberansangkan..Tambah2 skrg sekolah tengah busy hal sukan,hal exam,hal peribadi,hal member, hal itu ini..so nak online pikir idea apa nak tulis/taip memang dirasakan mcm buang masa..maka takdelah berupdate blog ni.pun begitu, rindu nak sembang2 via blog,since fb aku rasa mcm poyo jek..rasa …