Tag: cloth diaper

CD kan IYAD

Limited sangat bilangan cd nabil yang aku boleh muatkan kat IYAD since empunya badan halus na tapi ATTAP…so duk ulang pakai luna#tot nye yang versi lama dulu kan fitting dia kecik sikit, ngan kulababy yang velcro typed.lelain cap heinys,rumparuz,GAD,mpbba,seme one size tapi tak ‘GENEROUS’ngan body iyad yang sangat comel..ke aku yang tak reti setting???takpela iyad,

Lagi Lagi CD Nabil

Tambah lagi CD stock…senang mummy HOLD basuhan takdela tiap hari penat mengwashing machine..hikhikhik A post shared by đź’‹ShakleeMurahBangiđź’‹ (@shakleebangiasnida) on Apr 28, 2017 at 11:55pm PDT

Addition into CD Pile

Mummy s glad that 6 new CDs have arrived yesterday..Now they re already in the machine for 3 times washing.. Might be ordering a few more for the newborn…t@iny t@apir has great contour diapers and delicious patterned n coloured pocket ranges at affordable price (tq so much daddy for supporting me saving the babies butt

Bye Bye Full Cloth Diaper Journey

Ha ah..nabil no longer FULLY CD..sebab tokey taska kata stakat ni dorang lum ready nak terima baby dengan CD..(hopefully dia stuju a later nanti)dia tau apa cd tapi cam leceh kadang baby bocor time cd…ye ah, aku pun tau nabil tu heavy wetter..kalo malam sah 2 jam sekalik kena tukor.lambat je dah kuyup…tak kirala pakai

China / Local CD vs IMPORTED super CD

Ada kuterbaca yang isu2 pakai cd murah/cheapo /china /thai brand cd dengan yang imported wallah wallah nye ni mcm sensitip lak..nape ek??Aku rasela, bab mama mama nak pakaikan cd brand apapun kat anak masing2 ni, tepuk dada tanya selera…suka hati masing2la nak pilih cheapo cd ka, branded mahal cd ka, as long as matlamat nak

Cuci mata lagi

Sambil blog hopping, ku cuci mata nengok menda2 nih……….. lawa…ku suke ps: err..kak yaz and n, agak2 mr t boleh supply spare part 2 front wheels tak???hihi source: tiny tapir online source: tiny tapir online I WISH I COULD DIY THESE errr…this as a while-outing-diaper bag maybe????ish ish ish.mustahil

Against SUEDE CLOTH

Yup..Nabil sahih sensitive dgn suede cloth…last time I thought I put him on that particular cloth diaper in long period, resulted him developing some rashes…then I tried shorten the period length of the cd on him, still he develops the rashes, and of the same pattern.Am now thinking of trying fitted ranges, maybe the organic

Akhirnya Full CD

Nabil dah pun di full cd kan di rumah babysitter..Asalnye sebab punggung Nabil ada ruam..asyik tergaru2, dekat seminggu, tak surut2…walaupn tak banyak ruam, tapi sudah cukup menggusarkan hai aku dan rungutanku depan babysitter seolah2 membuka hatinya untuk try mengcdkan nabil…so’takpela cikgu, kita tryla bag pakai lampin(CD latu) kat Nabil, sian pulak dia merah2 punggungnya…Maka, bermulala

PT vs CD

Nabil baru 14 bulan…harini genap dia 14 bulan….Happy 14th month SAYANG MANJA MUMMY… Ada member citer dia dah pun start memPOTTY TRAINING anak dia yang umur 16 bulan….dan, anaknye suda berjaya tak pakai pampersnya di siang hari sebelum umur 19 bulan pun! kagum aku…yela, budak umur camtu, kan kecik tu…tapi, dalam diam, aku tidak berajat

Nabil in Pink!!!!

Saje nak letak gambar Nabil in Pink Drybees and HH CDs…hehehe…so sweeet. mula mummy nak amik yang turqoise camni gak, tapi tertambat kat PINK plak.. yang ni PINK skaters … (susahnye nak snap his pic, lari2 aje)

CD …

Post ni untuk kak yaz…sebab kak yaz ada tanya camana aku handle cd ku..apa jenisnye…ok ke tak ok…macam yang aku mention dulu, cd cd yang aku beli untuk nabil tak mahal…paling terer HEINY..pocket cloth diaper..tupun a few je…tapi aku tak nafikan, HEINY memag best! One of my Heinys..high cut, sangat sesuai untuk babies yang KFC

CD lagi..

Mummy already ordered 3 pieces of Kasihkusayangku Cloth Diaper from kak Liza’s store…it s at promotional price a combo of three KS diapers with 6 inserts! Wow! Now tengah prewash untuk 3 kali,termasuklah fleece Coolababy diaper juga…I love Coolababy diapers because they re one size fits all, fits my baby well enuf now eventho peha

Do It Yourself What??????PART II

Another takut2 attempt by mummy on menghandmade Nabil ‘s cloth diaper…This time I ‘m using flannel n pul fabric for outer layer…mcm jersey je..tak puas hati..nak kena cari better fabric for outer layer

Do It Yourself What?????????

Brave try by mummy…100% cotton flannel HANDMADE CLOTH DIAPER for Nabil….. I put flannel inside as soaker..tp since Nabil heavy wetter, kena topup additional soaker kot nanti..