Tag: breastfeeding

Frozen VS Freshly Pumped

Adik seems quite reluctant to have frozen milk…he prefers the fresh one/freshly pumped.  So what s going to happen to those frozen stock??hihihi..abang Nabil ado…takpe..abang ado…. ps: switch to liners please..easier!

Tarbiyyah

Mummy perasan, sejak mengandungkan IYAD,sudah jd rutin dia akan terjaga dan aktif around 1-2 pagi…memaksa mummynye duduk bertenggek kat birai katil etc…sekarangpun sama…ngek ngeking masa yg sama,bukan nak susu pun, tapi mcm alarm pulak kejutkan mummy suh comfortkan dia…ataupun, jadi alarm untuk mummy abah bangun ngaji ke/tahajud ke/ taubat ke…selain ngepam susu ler…BUKAN SUH BANGUN

Reminder

Bagi breastmilk kat anak sungguh tidak ternilai…takde tolok bandingnye…alhamdulillah ps: malam ni aku bagi ebm 2.5oz kat IYAD via bottle…ape kes ni…(sok kena carik itu nipple butter jugak a..adoooi)

Happy

I m describing today as a happy day..cause of 2 things…… 1) IYAD successully drank ebm via teat,and no nipple confusion..alhamdulillah2) mummy received her new poppy…wihiiiiiii

Am I a Pro Formula/Brestfeeding??

Bukan! Dua dua pun bukan..cuma aku ada berhajat nak menyusukan Iyad dgn susuibu selama mungkin…sebetulnya, kalau boleh dgn SUSUIBU saja la,tapi kalau ditakdirkan separuh jalan, setelah usaha bermacam-macam, aku tak boleh nak tolak kemungkinan yang datang kan…(NABIL direct feed hanya selama 19 bulan ) Dulu masa zaman Nabil, aku selalu surf satu laman web berkaitan ASI…yela, ilmu

I m Breastfeeding My Baby..Again

Iyad, is nearly 3 weeks old..being a special baby( only 2 kg at birth..)the doc told me to really treat him just like a premee baby..however, in terms of breasteeding, and compared to his brother, Nabil, Iyad latched quite easily and stimulated my milk production successfully just within 2 nights + accompanied with single pumping

Why Would I Want My Children to Breastfeed?(from DAD’s point of view)

They come in different sizes and shapes; creating quite a stir for some men but they actually serve the most important function to human being that is to breastfeed babies and if possible toddlers. Nowadays, they are more seen in magazines and television promoting any kind of merchandising including cars, perfume and more that people

Nabil dah 21 months!!

Erm..nabil dah menghampiri angka 2…lagi 3 bulan nabil 2 tahun..last night testing jugak kasik nabil nenen ..dia cam segan2 je nak ngendeng, tapi pelan2 je katup mulut kat nenen mummy, tapi susu kuar sikit sangat…i m almost milkless!!!!sangat2…tapi dia tak nagmuk pun , aku lak yang lelebih emose rase frust menonggeng susu dah kering..huhu..(aku janji

Towards Weaning..Bye Bye Mummy’s Boobies (for now)

Couldn t remember when is the exact time my milk started decreasing, but then Nabil was still on my boobs day n night and yet never complained eventho i was almost milkless!!Last time when he was with the babysitter, once I ve fetched him from there, he would ask for nenen straight away even in

Preloved Medela Harmony RM120- SOLD

For sale.WITHOUT BOTTLE, but i ll give one anakku new bottle. 1 month old neck. Used for emptying breasts after pumping with PISA/FS.. related item:Cheap New Medela Harmony Manual Breast PumpCheap Harmony Personal Use Manual Breastpump

Nabil s turning 16 months

Nabil dah nak 16 bulan…dah nak makan macam2 (yang sepatutnyala), nasi putih je tak berapa laju….nasi goreng sukala..geram betul, sampai kena paksa2 untuk sesuapdua nasi putih tu…aku risau juga sebab dia makin slim….BF? ha ah, masih BF cuma pattern dia nyedut tu dah tak mcm dulu…bnyk NYOT..NYOT..NYOT..bila ditarik B, uwaaa, mengamuk, marah, pastu barulah beria

Cintaku Beralih Arah

Hehee…ingin ku gembar gemburkan di sini bahawa cintaku sudah beralih arah…ku lagi suka FREESTYLE dah la pulak sekarang…sudah sangat jarang kuguna PISA ku…munkin keshomelannya (FS) yang petite itu but aku mudah mengusungnya ke sana ke mari, juga sebab kadar kemantapan ia menyedut keluar susuibu sudah agak serasi dengan bodyku, juga sebab ke’long lasting’ batterynya yang

Semoga dipermudahkan..

And We have enjoined man in respect of his parents– his mother bears him with weakness (and hardships) upon weakness (and hardship) and his weaning takes two years— saying: Be grateful to Me and to both your parents; to Me is the eventual coming. [31:14] And the mothers should suckle their children for two whole

Sakit Belakang…

Lately kerap sangat aku sakit urat belakang…ada member kata, sebab pakai high heel…aduhai..aku sudah lama retired from wearing any high heels la sayang…ada yg ckp sebab dah biasa g urut, so kalo miss urut mesti efek sakit belakang satu badan,ye ker???? aku rasa sebab aku lama sangat nyusu baringkan nabil…yela, malam2 nak bangun riba dia