Tag «breastfeeding»

Frozen VS Freshly Pumped

Adik seems quite reluctant to have frozen milk…he prefers the fresh one/freshly pumped.  So what s going to happen to those frozen stock??hihihi..abang Nabil ado…takpe..abang ado…. ps: switch to liners please..easier!

Tarbiyyah

Mummy perasan, sejak mengandungkan IYAD,sudah jd rutin dia akan terjaga dan aktif around 1-2 pagi…memaksa mummynye duduk bertenggek kat birai katil etc…sekarangpun sama…ngek ngeking masa yg sama,bukan nak susu pun, tapi mcm alarm pulak kejutkan mummy suh comfortkan dia…ataupun, jadi alarm untuk mummy abah bangun ngaji ke/tahajud ke/ taubat ke…selain ngepam susu ler…BUKAN SUH BANGUN …

Reminder

Bagi breastmilk kat anak sungguh tidak ternilai…takde tolok bandingnye…alhamdulillah ps: malam ni aku bagi ebm 2.5oz kat IYAD via bottle…ape kes ni…(sok kena carik itu nipple butter jugak a..adoooi)

Am I a Pro Formula/Brestfeeding??

Bukan! Dua dua pun bukan..cuma aku ada berhajat nak menyusukan Iyad dgn susuibu selama mungkin…sebetulnya, kalau boleh dgn SUSUIBU saja la,tapi kalau ditakdirkan separuh jalan, setelah usaha bermacam-macam, aku tak boleh nak tolak kemungkinan yang datang kan…(NABIL direct feed hanya selama 19 bulan ) Dulu masa zaman Nabil, aku selalu surf satu laman web berkaitan ASI…yela, ilmu …

I m Breastfeeding My Baby..Again

Iyad, is nearly 3 weeks old..being a special baby( only 2 kg at birth..)the doc told me to really treat him just like a premee baby..however, in terms of breasteeding, and compared to his brother, Nabil, Iyad latched quite easily and stimulated my milk production successfully just within 2 nights + accompanied with single pumping …

Nabil dah 21 months!!

Erm..nabil dah menghampiri angka 2…lagi 3 bulan nabil 2 tahun..last night testing jugak kasik nabil nenen ..dia cam segan2 je nak ngendeng, tapi pelan2 je katup mulut kat nenen mummy, tapi susu kuar sikit sangat…i m almost milkless!!!!sangat2…tapi dia tak nagmuk pun , aku lak yang lelebih emose rase frust menonggeng susu dah kering..huhu..(aku janji …