Tag: blogger

Tambah baby????

Minggu lepas, sebelum start lecture di U*KM, ku sembang2 kosong dgn member sekuliah…”Nabil dah pandai apa dah? ” Macam2…pandai dah itu ini, mintak duit je belum pandai” ..”oo…nyusu bdn lagi ke?” “ha ah..tapi tak sebanyak dulu dah la…byk makan…lagipun minum gak pedi*asure” ” ooo…dah besar, boleh a nak tambah sorang lagi, nabil pun da nak

He s leavin’ on a jet plane…

Yup..yang tersayang outstation..normally itu perkara biasa…tapi kali ini tidak….dia ke Cairns..AUSSIE..okay!!!anda semua tahukan???apa yang kubimbangkan sekarang???huhu..doadoakan dia jauh dari segala perkara yang tidak baik dan sihat2 sentiasa.Amin

Tomorrow

It s gonna be hard tomorrow..for me, for Nabil..and for Nabil s dad i guess…huhuhuhuhuhu

new neighbourhood

sekarang dah duk kat rumah baru…ramai lg orang belum pindah so byk juga rumah kosong…bila balik kerja tengahari tu terasa la juga ngeri sebab sunyi sepi, except kedengaran bunyi orang buat kerja2 wiring la, ketuk2 la…nak nap pun aku ngeri sebab takot tak dengor apapa kat luar…kalau nabil tido, terasa juga senyap nye, tapi kalau

Pedih

Acapkali pedih bertandang di hati(ku bukan pengidap gastrik ya) Acapkali air mata bercucuran tidak bersapu Acapkali hancur luluh perasaan tapi tidak berpujuk Acapkali juga kukenangkenangkan yang manis-manis sahaja Dan kuimbas babak babak yang indah sahaja Lalu kupujuk hati sendiri Ingatkan diri…….Mungkin bukan rezeki Bak kata Raihan dalam lagu mereka..SYUKUR…SYUKUR..SYUKUR SIGH……

Adopt n Practice

Yang di bold boleh kita try amalkan….disertai DOA ye…. Mengapa Yahudi Bijak? Setelah berada 3 tahun di Israel kerana menjalani housemanship dibeberapa hospital disana, ada beberapa perkara yang menarik dapat saya perhatikan untuk dijadikan tesis ini, iaitu “Mengapa Yahudi Bijak?”. Memang tidak dapat dinafikan ramai cendekiawan berbangsa Yahudi, dari segala bidang, Engineering, musik, saintis dan

Ku di tag lagi…

Ini dari mamaira..ku suker… The RULES:Bold the statements that are true to you. Italic the statements that you WISH are true. Leave the Fibs alone. Then, stab 5 guys/ladies to do the same test. The LIST to Bold/Italic/Just-let-it-be: I miss somebody right now. I don’t watch TV these days. I am addicted to blogging nowadays.

Sebuah kisah, Satu keinsafan

Kupohon pada yang Esa, semoga dipermudahkan segala urusan, semoga kasih sayang, kesihatan dan kesenangan berpanjangan, semoga dijauhkan dari ujian yang tidak mampu ditanggung, dan andaikata diuji, semoga diberi kekuatan diri, semoga dipelihara dari segala musibah, semoga terlindung dari segala bencana, semoga terhindar dari segala kealpaan, semoga terbimbing ke jalanNya yang benar, semoga dilimpahi rahmat sebanyak

Tagging The A Rules!(THANKS MAMAIRA)

The rules:It’s harder than it looks! Copy to your own note, erase my answers, enter yours and tag twenty people. Use the first letter of your name to answer each of the following questions. They have to be real nothing made up! If the person before you had the same first initial, you must use

Siapalah Kita………

Tiba-tiba teringat satu diskusi pendek yang tidak lama berlaku baru-baru ini bersama seorang cyberfriendku N….we all ada sembang sikit pasal working climate which kinda-tell-us-that-“you’re-freak-nude-and-do-not-belong-to-us “pathetic environment….ermm..HOW I WISH I COULD HAVE A BETTER PLACE …sigh…anyhow, i don’t have any inferior feelings in me in fact that makes me stronger and promise myself whatever i do,

Untuk Renungan….

Peringatan ini aku quote dari laman susuibu..tq mamanufail…. tulis “MAKKAH” bukan “MECCA” coz ‘MECCA = house of wine’…tulis “MUHAMMAD” bukan “MOHD” coz ‘MOHD = dog with a big mouth’…tulis “ALLAH S.W.T” bukan “4JJI” coz ‘4JJI = for judas jesus isa al masih’…perkataan “BYE” adlh jarum sulit kristian yg bermaksud ‘di bawah naungan pope’…jangan gunekn “A’KUM”

These Days…What a Wonderful World What???

AN EMAIL FORWARDED BY NABIL’S DAD… NAME CARDS Please be careful. Yesterday, I was at the Carrefour carpark after shopping and about to start the car engine. Suddenly, one man appeared holding a name card and asking me to wind down the window to give me the name card. I refused using the sign language

Cute…

Get your own Family Sticker Maker & MySpace Layouts. PS: Sambil sambil ulit Nabil tengah mamai nak tidur, mummy sempat online..and Mummy jumpa ni kat blog a friend…cutela..

Selamat Datang 2009…Bye bye 2008

Hmmmm.dah new year pun….macam cepat je masa berlalu…n tak sabar nak tunggu new year semoga hari hari mendatang lebih indah dan menceriakan di samping orang-orang yang kusayangi….hubby n baby… 2008…suka duka banyak ooo 2008 ni…hal keje..erm…ptk tak dpt 4…so tak dptla naik gaji…study????ala2 je la…stress ada juga cuma rasanye last year laaagi stress… feb 2008…i
FOLLOW US D' INSTAGRAM!

Popup Dialog Box Powered By : XYZScripts.com