Tag: blogger

Should I Continue Blogging

I started this blog around 2008. I used to blog about many things.. baby..food. mummy issues.. I used to post many pictures. My kids pics conquers majority of the posts in my blog back then. Turn out later I cannot keep up with my daily errands..kids prioties..my job..my so called part time biz also took

Kalau Tak Sedia Terima Anak Dia Jangan Kahwini Duda

Hati saya agak panas sari dua ni,sebab ada kenalan yang sedang pegnen juga, tapi dia baru 3 bulan…marah bukan sebab pegnen tu tapi sebab lain..kesnye gini..dia baru kahwini sorang duda muda anak satu, anak duda tu dalam umur 4 taun…arwah maknya meninggal eksiden motor awal taun lepas(huh!cepatnye bapak dia cari pengganti mak dia ek)Yang kawan

Getting a bibik or not?

Seriau aku mikir nak amik bibik tidak nih..en hasben sudah kata OK…UP TO U MUMMY…aku tau, dia nak aku kurangkan stress dan penat buat kije umah tiap ari,sementelah pulak akukan kije gak, belajar jugak…huhu,sungguh menduga fizikal wehhh…ni nak tambah lagi sorang nih…huhu..sunggoh ku serba salah… ps: aku tak baper suke sgt sebenornye ada org lain

An Open Letter to myself

I m craving la…for what??jambu batu??noo…if it s jambu batu i just get my car key and there s ton of jambu batu at kedai runcit depan in front of our house block nih…It s another 6 months or less before i pop myself…so i think maybe u ll have ample time for getting urself

What s Next in List

Apa???Handbag?NO… Stroller???hehe…belum lagi kot….err..Kasut??/Aiseh, nak jadik mak buyung ni, ku hentam je scholl leper tu….kekke… Yup…ku sekarang sesangatla bejimat cermat sebab hajat nak enhance wardrobe untuk adik Nabil nanti, plus…apapapa pun sekarang, hanya untuk barang2 rumah..i m not spending on anything else except household luxuries…(gatai je nak tukor chandelier tu…err..bukan baru pakai 4 months ke???nak

Towards Weaning..Bye Bye Mummy’s Boobies (for now)

Couldn t remember when is the exact time my milk started decreasing, but then Nabil was still on my boobs day n night and yet never complained eventho i was almost milkless!!Last time when he was with the babysitter, once I ve fetched him from there, he would ask for nenen straight away even in

Esok Sabtu

Semua orang tau esok Sabtu..weekend kan…patut duk umah layan keluarga kan….patut duk umah masak masak kan..patut dengan family jalan jalan kan…tapi aku…..sob sob sob.. * * * * * * * * * * * * *AKU KIJE SOK..SAMPAI KUL1 LAK TU…HUHU

Bye Bye Full Cloth Diaper Journey

Ha ah..nabil no longer FULLY CD..sebab tokey taska kata stakat ni dorang lum ready nak terima baby dengan CD..(hopefully dia stuju a later nanti)dia tau apa cd tapi cam leceh kadang baby bocor time cd…ye ah, aku pun tau nabil tu heavy wetter..kalo malam sah 2 jam sekalik kena tukor.lambat je dah kuyup…tak kirala pakai

Menu Harini

Harini mummy masak simple2 aje, tengok kewujudan lauk dalam refrigerator la…ada ayam, ikan kering..oooo, jumpa gak longan kering yg ntah bila terperap kat tempat sayur tu…heheSo, harini menu adalah ayam kari, ke kari ayam??? Bayam masak air campur bilis, tu je..dan semangkuk kecik sambal kicap yang pada tekakku dah tak berapa sedap tp sebab nak

Nabil n new babycot

Since next week nabil start duk taska, makanya harini rayaula sekejap cari babycot since taska prefer a wood babycot than a playpen..huhu…jadi tukunla jawabnya playpen di rumah tu…so, siap2 je beli babycot tu terus shoot ke taska so that abah nabil boleh pasang menda tu siap2 kat taska…Sementara abah nabil sibuk mengkerastangan pasang babycot, nabil

Panas!!!!

Cuaca yang panas dah…bukan cerita panasss….cuaca yang membahang lately mendorong aku mengsingletkan sahaja si nabil sewaktu tido malam….singlet+ long pants+socks(ikut keadaan)…kurangla sikit dia menggaru2 miang badannya time tido malam, dan kurangla terjaganya mummy dia yang pantang orang sebelah bergerak2 tak ingat time tido nih…..hehe

An outdated Post Daaaa

Outing day bersama Nabil dan ayahnye, lunch, window shopping sajork…minggu ni je udah 3 x aku pg equine…busan dan akhirnya tertidor kekenyangan dan kepenatan..(kalo dalam zapp, sohih tak tido)

Pre Class

Saje layan internet sambil nunggu Dr lecturer ku sampai..maklumle dia tak suka students nya yang tua tua ni masuk kelas lambat…..how i wish she wont be able to be in class today…hehhe boleh aku rayau jusco ke, alamanda ke, cari hadiah guru yang belum settle…sigh… ps: i miss nabil soooooooo much!!!!