Tag: Baby

Car Seat Safety Tips For Your Baby

Do you know that according to a report 80% of kids are not properly seated in the car seat and thus many children get unnecessarily injured in car accidents. Still many of us do not bother about using safe car seats for our children. So let us follow some basic tips so that we can

Meredakan Batuk Cara Fisioterapi

Jika bayi mengalami hidung tersumbat dan batuk berkahak dan di rumah memang tidak mempunyai mesin sedut hingus, ibu bapa boleh mencuba teknik tepukan yang dinamakan percussion ke atas bayi mereka. Pastikan bayi dalam posisi meniarap dan letakkan bantal di bawah perut, pastikan bantal itu tidak terlalu tebal. Kemudian condongkan sedikit posisi bantal dengan kedudukan kepala

Towards Weaning..Bye Bye Mummy’s Boobies (for now)

Couldn t remember when is the exact time my milk started decreasing, but then Nabil was still on my boobs day n night and yet never complained eventho i was almost milkless!!Last time when he was with the babysitter, once I ve fetched him from there, he would ask for nenen straight away even in

Breakfast For Him and His Dad

La ni aku bangun lambat sikit dari dulu..around 530 am dan ke atas…ngam2 jugakla mase nak solat, mandi dan prepare simple breakfast untuk Nabil dan abahnye sbelum dia pi nursery…normally aku antar dia ke nursery before 730am,on the way je ke sekolah aku, kalau malas atau lambat besiap, abah diala antar dalam kul 830 pagi…

Bye Bye Full Cloth Diaper Journey

Ha ah..nabil no longer FULLY CD..sebab tokey taska kata stakat ni dorang lum ready nak terima baby dengan CD..(hopefully dia stuju a later nanti)dia tau apa cd tapi cam leceh kadang baby bocor time cd…ye ah, aku pun tau nabil tu heavy wetter..kalo malam sah 2 jam sekalik kena tukor.lambat je dah kuyup…tak kirala pakai

Milestone

Nabil sekarang dah 20 bulan…sob sob..cian dia kecik lagi da nak dapat adik aaa taun depan(mummy baru 8 weeks conceived)…pun begitu, he ll always be my manja baby boy..forever … cheeky sangat a sekarang ni lincah ligat main sana sini, manjat toksah citer a, pantang letak apepepe atas meja, coffee table, anythingla, runner ke, magazine