Tag: Baby

Menu Mudah

Menu mudah..nama pun menu mudah..harini ayam masak kicap..sesuai untuk dimakan oleh paknye budak2 ni, dan abang Nabil sekali…hihi ps:namun masih sempat bancuh cekodok pisang..goreng untuk si abang kudap kudapan depan tv…sesekali sibuk nak KISS KISS adik yang syok sendiri kat tilamnye ps:IYAD agak suke BERIBA,so mummy kelam kabutla sikit nak buat itu ini…mandi pun alang

Anak VS Online?

Terasa juga tak lekang tangan lepas dah ada anak kecik dua ni dan dah takde bantuan sementara menghandle diorang oleh my mum di kampung..ye la, dah habis 44 hari, dah balik ke rumah sendiri, so everything sendirila…since duadua kecik lagi, masih perlu perhatian lebih, mummy nak online pun sangatle payahnye..tunggu dorang tido lena baru ok..tu

Iyad dah 30 hari dah

4/6/10 genap IYAD berumur sebulan..berat dah 2.8kg naiknye dari tepat 2kg,alhamdulillah.senyum dah pandai dah,aku pun dah tak pakaikan mittens kat dia waktu siang biar motorskill dia develop cepat doc kata…malam sah kena pakai,sejuk + menggaru2 muka aje bila nak tidur.baju pun dah muat dah yg newborn punya,mujur tak beli premee size aritu kalau tak sekejap

Is it zapp?Is it tbb?is it zia?..OMG its COSMO!!!!! SOLD

                              eih???nape lain macam nih???   mcm zapp la mummy..tapi bukan..   I want a zapp actually..   but Nabil seems COMFY in this reclined 2nd COSMO from lil-riyaz.blog …relax.     erm…mummy kita nak ke mana ni..asyik snap pic je

German Measles

Nabil dapat german measle la pulok..sejak stop terus breastfeed nih, mcm 2 le kena..dulu takat selsema demam bese je..ni yg heavy2 manjang..aritu chicken poxla, sakit matale, ni measle pulak..aku risau baby dlm perut ni je…baru g scan,doc pun tak sure nampak ‘bird’ baby ke nampak tali pusat..kene 3d scan le baru clear..tunggu next month a

RASA

Aku beli nih, best sebab byk recipe sihat untuk kids…(mudah untuk aku yang ‘RAJIN’ ni)…

Mummy n Daddy Just Us!

Hehe..since Nabil baru discharge sepital, kami balik kampung mummy lepak seminggu le,saje nak amik angin kampung lak,Nabil pun suker je duk nggedik ngan atuk bertepek berdukung bemanja ngan atuk round the clock(nak makn tido susu kencing berak je cari mummy)..doc pun advise jgn expose sgt Nabil to public..wah, great excuse nih mummy nak kuar nyopping

Breastfeeding….

Sabda baginda s.a.w :Bagi setiap tegukan susu yang diberikan kepada bayi, ibu mendapat satu pahala kebaikan.Jikalau ibu terpaksa bangun pada malam hari kerana bayinya itu, maka ia dapat pahala sebagaimana pahala orang yang membebaskan hamba sahaya 70 orang di jalan Allah. Apabila seorang wanita menyusukan bayinya, maka setiap tegukan susu yang diberikan meperolehi pahala yang

Alhamdulillah..dah discharge

Syukur, selepas seminggu beranak pinak berumahtangga di KPJ, kami anak beranak balik juga ke home sweet home….Nabil still on medication, dan perlu dimonitor progressnya…tapi dia smakin tembam, cukup makan minum tido BERMANJA barangkali…berkilat pipi montoknye menahan daging..hehe..doa doakan dia, mummynye dan daddynye juga ya….

Addition into CD Pile

Mummy s glad that 6 new CDs have arrived yesterday..Now they re already in the machine for 3 times washing.. Might be ordering a few more for the newborn…t@iny t@apir has great contour diapers and delicious patterned n coloured pocket ranges at affordable price (tq so much daddy for supporting me saving the babies butt

Why Do I Like My Peg Perego Si

It s the stripey colour I felt in love in the first place! Unlike my other strollers i ve owned before, SI is a great napping stroller, has great canopy, huge and long seat wide enough for my baby to sleep in and with both legs fit well in it. Personally, I think the seat