Puasa and Pregnancy

Masa first time puasa waktu pregnant, kandungan saya masa tu dah 4 bulan lebih kurang… berkobar-kobar semangat nak puasa penuh sebab memikirkan tak nak mengganti puasa macam selalu…cabaran besar juga sebab saya bila dah masuk 2nd trimester, nafsu makan meluap-luap especially part minum air. And for sure, time tu lah berat badan naik mendadak, daripada …

Scan

Pertama kali saya detect pregnancy dengan doktor di sebuah klinik, saya terlupa nak scan untuk tengok macamana rupanya baby janin time tu…mungkin dek terlampau excited dapat tahu yang saya dah conceive, hasrat nak scan tu saya tangguhkan sehinggalah pregnancy saya mencecah 2 bulan setengah, buat pertama kali saya scan ‘baby’ di sebuah hospital pakar….bersama suami …

May 2007…Ku Kenang Selamanya

Setiap wanita yang berkahwin sudah pastinya menunggu saat di mana dia akan bergelar ibu…Yela, bila dah berumahtangga, tak kirala cepat atau lambat dapat baby, semua orangpun mengimpikan ada anak dan dapat develop sebuah family yang happy ever after kan.Macam tu jugala saya dulu bila dah bergelar isteri kepada suami yang sangat dicintai sepenuh hati (dari …

Hello! Mothers…

Salam sejahtera, Selamat datang ke blog saya! Sebenarnya saya dah lama set up akaun wordpress ni, cuma tak ada masa untuk letak post. Lately trend dah banyak berubah. Dulu ramai yang mulakan blog dengan Blogger.com tapi sekarang ni kalau tak beralih arah pun ramai yang buka ‘cawangan’ dengan WordPress. Jadi, saya pun tak mau ketinggalan. …