Harta Dunia Akhirat

susah bykkk masa dgn diorg berdua ni.. struggle masa..struggle kesihatan..kewangan..kesian diorg dulu masa kecik2… kalaulah dapat putar balik masa…..   NYAWA ……

Tips didik anak malas belajar

Topik ini memang menarik minat mummy. Walaupun mummy cikgu kat school tapi bila bab nak mendidik anak sendiri dirumah pun amatlah mencabarnya. Mesti ibubapa kat rumah pun gitu juga ye. Kat sekolah ok jer ada kelas ada jadual ada cikgu ada sistem lah katakan. Kat rumah? Huh…memang kelam kabut dibuatnya jika takde sistem. Bila takde

MUET 2017

MUET 2017 datang lagi. Get ready for November 2017 session. Tarikh pendaftaran dibuka dari 2 Jun sehingga 1 Ogos 2017 (boleh rujuk Jadual Pendaftaran MUET 2017) Masih ada masa lagi untuk daftar MUET dan masih cukup masa lagi untuk buat preparation. Dengan syarat material yang cukup dah ada di tangan. Dah kumpul material? Dah ke…

Tips hilangkan kuning bayi

Alhamdulillah syukur ke hadrat Ilahi mummy dikurniakan baby keempat … baby girl. Comei gitu. Apa yang mummy nak kongsikan kat sini ialah bila dah sampai anak ke empat ni barulah mummy sedar dan nampak macamana sebenarnya nak turunkan kuning baby dengan cara yang efektif dan lebih yakin. Sebab sebelum ni asyik ikut-ikut cakap orang tapi

Baju Romper Baby Girl

Baju romper ni memang cute dan colorful. Sekali tengok dah boleh agak ni sesuai untuk baby girl. Untuk boy boleh juga sebab semua baby kan cute. Tapi bila dah besar kena la pakai baju ikut gender seeloknya lah kan. Nak murah kita beli lah banyak. Lagi banyak lebih banyak diskaun.

Baju baby newborn romper cotton

Apa yang bestnya baju baby romper cotton ni ialah ianya one piece. Time nak pakai senang nak cari. Tak perlu nak cari baju lepas tu nak match dengan seluar bagai. Material cotton confirm selesa baby pun tak lah ruam. Bila peluh memang serap peluh dan comfortable nak pakai bila cuaca panas. Susah nak tukar pampers?

Harga diskaun ahli Shaklee

Assalamualaikum wbt, Mummy nak bagitau yang kita boleh sebenarnya dapat Shaklee harga diskaun. Tak ramai yang sedar sebab ramai yang beli tanpa banyak soal sebab Shaklee sememangnya ialah produk yang bagus. Cumanya pembeli boleh dapat faedah lain sekiranya pandai cari maklumat dan bijak membeli. Antaranya macam mummy akan tawarkan free gift jika beli Shaklee melebihi

Set kesuburan Shaklee suami isteri

Set kesuburan Shaklee adalah gabungan beberapa  vitamin penting yang berfungsi untuk menambah kesuburan suami isteri dan sekaligus meningkatkan tahap peratusan kehamilan dan kebolehan untuk mengandung. Senarai set kesuburan shaklee: a) Set kesuburan shaklee suami Vita e kompleks – bantu tingkatkan hormon seks sama ada untuk lelaki mahu pun wanita. Zinc compleks – memberi kesan terhadap

ESP bekal nutrisi untuk ibu-ibu

ESP ni pelbagai guna bagi para ibu dan boleh kata sahabat nutrisi ibu-ibu. Antara fungsi dan faedahnya: Untuk kesuburan wanita/isteri untuk wanita mudah hamil, ingin hamil, cepat hamil dan juga ibu hamil Semasa ibu berpantang Untuk tambah susu badan ibu Kesuburan wanita/isteri Shaklee esp mengandungi asid amino yang sangat tinggi nilainya untuk pembentukan sel. Sel

Sekolah

Sesi makan bersama mummy waktu rehat sekolah ni. Nasib tak bersuap hihi …

Fenomena makanan palsu dari China

Apa tu makanan palsu (food fraud)? Makanan palsu ialah bukan makanan sebenar. Ia cuma mempunyai bahan yang menyerupai tetapi tidak menggantikan kandungan dan nutrien sebenar yang ada dalam makanan asal. Kenapa tergamak nak buat makanan palsu? Tujuannya adalah semata-mata untuk mengaut keuntungan. Terdapat beberapa faktor yang mendesak yang menyebabkan pembuatan makanan tiruan. Barang makanan naik

Makanan berlemak boleh sebabkan kanser?

Kajian menunjukkan bahawa kanser adalah disebabkan oleh satu bahan promoter kanser yang dipanggil secara am sebagai PAHs (sila google). Sumber PAHs ini pula adalah lemak yang selalunya berasal dari haiwan. Lemak dalam keadaan biasa mengandungi paras PAHs yang sangat rendah. Walaubagaimanapun kandungan PAHs dalam lemak boleh meningkat apabila lemak dipanaskan. Oleh itu, kandungan PAHs boleh

Ragam Manusia dan Hutang

  “Berhati-hatilah kamu dalam berhutang, sesungguhnya hutang itu mendatangkan kerisauan di malam hari dan menyebabkan kehinaan di siang hari”. DAN MENYUSAHKAN ORANG KELILING…