Nabil, Food dan Susu

Nabil, Food Dan Susu

Nabil baru nak masuk setahun 2 bulan…dan dah kucampur susunya dengan fm. Cuma yang menjadi kerisauan, dia saaaangat kurang menyusu sewaktu di rumah babysitter…kalau ebm memang sapu habisla, tak tinggal setitik pun, sementelah pula di dah banyak makan (ku prepare homemade porridge, cheese, oat, roti gandum , kentang untuk ngetip2, buah baru bagi betik and tembikai kot, dia mudahnye kembung), tapi fm memag tak diminumnya.Biskut baby pun suku je makan, belen dia tenyeh ke lantai..so buat sementara aku stop kan bagi biskut tu, in fact, kalau tak bagi langsung pun tak apa…Ini sangat merisaukan sebab dahla dia tak 100% breastfeed, susu pulak tak berapa. Kalau bagi fresh milk, kadang minum, kadang taknak.Malam memang bergayut la kerjanya… mungkin dia dah makan dan kenyang la kot dengan makanan2 tu( ayat nak nyedap hati sendiri) Mudah mudahan dia ok, berat badan naik secara sihat walaupun dia dah tak semontel dulu…..timbang terbaru, dia 9.3 kg, umur setahun 1 bulan +++, adakah itu okay?

Nabil, Food Dan Susu

A post shared by đź’‹ShakleeMurahBangiđź’‹ (@shakleebangiasnida) on

Nabil, Food Dan Susu

Nabil, Food Dan Susu
Nabil, Food Dan Susu

Tags:,

Add a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *