Kedekut Ke Aku?

Kan aku dah kata,aku nak recycle je baju babyNABIL untuk adiknye nanti, beli la juga barang 3,4 pasang suit newborn, tapi the rest of it would be from NABIL S wardrobe..ye la, dia kan baru 2 tahun, baju newborn dia baaaaaaaaaaaaanyak tak habis pakai, memang rezeki adiknyela nak mewarisi baju tu..TAAAAPI……..ada orang kata AS, KEDEKUTLA KO TAK BELI BAJU BABY BARU…what????on which circumstance u kata i kodokot ek????konfius! SEBABNYE…

a) i m refraining myself from my regular few times-spa-salun rambut-urut sauna-scrub in a month bagai just to give way to my babies’ daily expenses, i limited kan seme tu once a month je..kadang hampeh pun takde

b) no more monthly routine of handbags-shoes purchase except yang ado ni dah kopak kepam kusam sangat just nak funding my kid / kids dgn emergency expenses yang mungkin ada ANYTIME mcm medication/ clinic/hospital etc..ye, bapaknye ade buleh tanggung tapi peranan saya pun patot ade gak kan sekali sekala…

c) me n hubby dah allocate not less than 300 permonth just untuk dia(NABIL) nye insurance coverage,unit trust etc…ramai jugak parent yang tak kesah mende ni, since ada free service kat tempat gomen, insuran nyawa anak pun tak amik…camana tu (ni subjective…tapi bagi aku, mende2 ni sgt crucial dan essential)sok adik dia lagi, haaaa,baper dah habis sebulan tu…belum nursery n baby’s needs lagi..

in short, sekarang, pape KAMI LAKIBINI memang akan dahulukan keperluan anak…pejamle mata dulu nak kereta mahal, nak melancong2 bagai, nak itu ini, tapi itu emas kuning bracelet still mau jugala..haha..investment tuh

Add a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *