ESP bekal nutrisi untuk ibu-ibu

ESP ni pelbagai guna bagi para ibu dan boleh kata sahabat nutrisi ibu-ibu.

Antara fungsi dan faedahnya:

  1. Untuk kesuburan wanita/isteri
  2. untuk wanita mudah hamil, ingin hamil, cepat hamil dan juga ibu hamil
  3. Semasa ibu berpantang
  4. Untuk tambah susu badan ibu

Kesuburan wanita/isteri

Shaklee esp mengandungi asid amino yang sangat tinggi nilainya untuk pembentukan sel.

Sel yang sihat akan memudahkan proses berkaitan persenyawaan.

Wanita inginkan hamil cepat dan mudah/ibu sedang hamil

ESP merupakan sumber protein yang memberikan tenaga berpanjangan kepada ibu hamil.

ESP juga membantu mengurangkan risiko diabetis dan darah tinggi.

Semasa ibu berpantang

ESP menjadi sumber protein untuk membentuk sel-sel baru.

ESP memelihara kesihatan dan memberikan tenaga segera kepada ibu berpantang.

Untuk tambah susu badan ibu

ESP merupakan sumber protein untuk membentuk sel baru secara berterusan.

ESP memelihara kesihatan dan memberikan tenaga segera kepada ibu menyusu.

. Selalu dengar orang sebut ESP tapi tak sure sangat ESP tu apa? … . ESP adalah ENERGIZING SOY PROTEIN. Sebab utama ESP tersangatla popular dan produk yang paling laris ialah…….kerana ESP membekalkan sumber protein. Semua tau kan badan kita perlukan sumber protein. Dalam pemakanan seharian kita sumber protein ada dalam ikan, ayam, daging. Tapi kenapa everyday makan lauk ayam tapi kerap juga tak sihat. Tak cukup ke? Haaa….untuk pengetahuan, ikan, ayam, daging tu kan kita masak dulu before makan. So bila dah masak, dah kena panas api, of course kandungan protein tu akan musnah dan yang tinggal…..tak cukup untuk badan kita yang kerja kadang-kadang more than 12 hours ni. . Kalau tak cukup protein apa akan berlaku? Teruk ke kalau tak cukup protein???? rasa lemah, lesu, tak bermaya..akhirnya menggeletar.kolesterol tinggi, tekanan darah rendah..jadi pening.punca ulser perut + ulser usus.luka lambat sembuh akhirnya berparut.ganggu penglihatan / lama kelamaan jadi kabur.antibodi tak kuat. Bila kurang protein, badan tak boleh nak lawan penyakit yang datang. Kurang ketahanan. . KEBAIKAN : ESP SHAKLEE Untuk wanita yang ingin pregnant atau plan untuk pregnant : ESP pulihara dan pelihara rahim kita. Untuk wanita yang sedang pregnant pulak : ESP kuatkan rahim kita dan bantu pembentukan otot bayi. Protein kan bagus untuk tumbesaran. Untuk wanita yang menyusu anak : ESP bantu banyakkan pengeluaran susu. Bila kita cukup protein, means kita cukup tenaga. Susu pun berkhasiat.Untuk sesiapa yang nak stabilkan hormon : ESP mengandungi kacang soya, yang kaya dengan isoflavon, ia bantu memulihkan hormon wanita. Keluarkan darah kotor dan gantikan protein yang diperlukan. Untuk sesiapa yang mahu kurus : ESP buat kita rasa kenyang. Nafsu nak makan sokmo pun kurang.#shakleesp#espshaklee#shakleeeffect Untuk sesiapa yang ingin kekal sihat: ESP beri ketahanan badan dan pelengkap nutrient dalam badan kita. Bila semuanya cukup, haruslah boleh lawan penyakit yang datang, insyaAllah. Untuk sesiapa yang nak cantik : ESP buat kulit kita anjal, jadi gebu dan lebih cerah. Nampak berseri gitu. Bila dah cantik, tak perlu la nak tepek makeup tebal-tebal kan. Natural Beauty you!

A post shared by kedaivitaminshaklee.esp.vitc (@shakleebangiasnida) on

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *