Bonus

Bonus bagi aku bukan shj bonus masuk duit dlm bank tu..tu stahun sekali nye bonus.
Bonus adalah pelbagai,dalam kehidupanla..merangkumi:
1) Dapt balik ke rumah tepat waktunya lepas kije..kalo balik lewat after 2pm tu takde de namanye bonus..

2) Dapat settle laundry n sidai baju setiap hari atau setiap 2 hari,dan terus lipat sesudah kering dgn jayanye..now selagi tak penuh laundry bag tu,takdela mesin tu kerja..sigh..

3) Dapat masak sesedap mungkin n selengkap menu mungkin setiap hari..kalau dah letih atau penyakit malas datang,harusla bungkus kekdahnye..tekak pun naik kembang nak telan..sian ank

4) Tido malam yang lena n selesa tanpa kusut memikirkan kena bangun at 5 am selama 5 days in a row… hari hari sebegini hanyalah pada sabtu mlm tidak bekerja atau sabtu yg memg cuti…ahad?takde maknenye..sah la monday blues!

5) Dapat henbeg baru!…hehe

Apapun bonus paling penting adalah kesihatan diri dan masa yg quality ngan family,and masa ngadap Tuhan..huhu… insaf aku..

Add a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *