Birthday Boy Warded Pulak!

Ermm.bau je masuk 4, warded pulak si abang ni..Started vomitting(mild) sabtu-ahad tu dah,tp cam biasala,aktip,takde tantrum, ade sikt temperature,kasi ubat demam,elok..muka pink pink bagai sebb panas dalam..tido malam basah kepala,elok aje.pastu isnin gi tadika, elok aje pagi tu, tbtb cikgu dia sms kata dah start vomit,pastu cam tanak makan sgt,penat aje..kejarla balik tgahari tu pas kije terus amik dia bawak pi nearest klinik..so doc kasik recommendation letter, pi kpj yg terdekat mulanya, patu kena plan B pulaks ebb neurologist tkde..carik neurologist tu bukan apa, ingat nak suh cek kepala ke apa sebb nabil adela jatuh 2 terhantuk lantai tp that was weeks agooo..pastu takde immediate reaction pas jatuh, kpala pun takde benjol bagai, tu delay tu..tapi kesalla gak sebab dia jatuh..flipped kaki sendiri je,pakai crocs..betulla, crocs ni bahaye kat budak gak sebenarnya sebab dia cam kembang bulat kat depan,budak sennag tersembam tergesel kasut sendiri..aish!
sambung cerita, shoot pi prince court mlm tu gak, admitted( 28th Feb), terus drip bagai..camnepun dia aktipla mcm salu,lebih2 lagi bila dah noticed ada playroom depan bilik tu…segar bugar dia..sempatla main seround dua dlm playroom kul 1 pagi tu sebelum lelap kat bilik dan kena drip..hehe..ngan aku aku, ngan iyad2 lepak sepital 4 beranak sekali ayah dia,kalo kpj dekat umah tu, boleh a nak gilir tunggu..camnepun anak, balik umah kang duk tringat risau etc kan..
sambung crita..
doc kasik prebiotics etc,dah start cirit birit, laju je watery stoolflushing kuar,sakit perut sgtla tu kot..sian dia..taktaula ape kena sebenarnya,yg penting blood test clear, skull ok, takde symptom trauma akibat jatuh ke apa..yg penting now kasik dia consume all ubats n vitamins ikut aturan,dan pesan kat cikgu tadika, HANDLE EVERYTHING WITH CARE,ESPECIALLY FOOD N DRINKS N HIS SIPPY BOTTLE time susu… amin.

ps: gambau nantila, aku kalo gambau anak sakit cam saiko nak upload..sebb menda tak syok…doadoakan dia sihat ek…zasss

Add a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *