Bayi kembung?

Ada satu petua ni.

Petua orang tua-tua.

Selalunya dulu-dulu macam-macam cara nak bagi baby tak kembung.

Lepas mandi tu ada yang sapu minyak yuyi.

Bila baby kembung setengah orang beri minum air grapes.

Sebenarnya apa cara pun tak kisah.

Yang penting bayi tak kembung.

Sebabnya bila kembung ni bayi akan menangis.

Dan susah nak hentikan dia menangis sebab dia rasa tak selesa perut.

Jika bayi anda kembung dan tak tahu nak buat sebab dah cuba macam-macam, cuba try test daun mengkudu.

Layurkan daun mengkudu tu atas api.

Lepas tu tekapkan di perut.

In shaa Allah bayi akan kentut-kentut tandanya angin dah keluar.

Boleh cuba jika sebelum ni dah putus asa dengan cara lain yang tak berkesan.

Add a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *