Anak demam batuk selsema kahak

Alhamdulillah babymummy dah tak demam tapi masih selsema.

Haritu sihat lepas tu tiba-tiba je batuk. Kes macam ni selalunya tonsil.

Pergi klinik memang betul. Bila dah tonsil otomatik demam akan naik.

Selsema pun boleh jadi penyebab batuk.

Sebabnya selsema yang berlebihan bukan sahaj di hidung tapi masuk ke tekak dan sebabkan tekak gatal dan terasa nak batuk.

Yang paling kita risau baby ni ialah bila dia demam.

Suhunya boleh naik ke 38, 39, 40.

Time ni mummy sanggup buat apa saje. Especially bila suhu naik tengah-tengah malam.

Kalau terjaga ok lagi cuba kalu terlelap, kesian la baby.

Merah padam muka dia menahan panas.

Nak bagi kebah ni macam macam la dah bagi, ubat bontot, ubat makan, cool fever, air kelapa, dan la ni memang shaklee la jawabnya, vitc, minyak omega, meal shake, nutriferon.

Anak punya hal mummy dah tak kira.

Mama pun macam tu la kan.

Usaha sungguh-sungguh tak kira macamana asalkan kita bahgia.

Setakat ni alhamdulillah baby dah tak demam.

Tinggal selsema je lagi so mummy concentrate dengan ubat batuk kahak klinik, minyak omega, air kelapa pun try lagi jugak nanti. Meal shake memang continuously lah.

Kita bukan sangat nak promote tapi guna untuk anak-anak sendiri.

In shaa Allah moga bermanfaat.


Add a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *