Anak-Anak dan Mak

Nabil  dah 3 tahun 8 bulan.. iyad 1 tahun 4 bulan.. dedua pun tengah sama naik lasaknye.nabil cam slalu a, tahan tido, main main main pastu ngamuk..stended a kalau ngantuk mesti nak meraung aje,takle salah sikit..sedar2 dah lelap dpan tv..iyad pulak hobinye manjaaatt aje..pantang nampak sofa luas terbentang, pantang nampak meja ikea yg rm19 tu mesti nak panjat. Makan ok la, suap apapun jadik..tapi stil berpantau la makannye takle main sbarang mkn..Nabil taun dapan aku dah plan nak antar kindy.pilihla mana yg elok dekat2 umah ni..diapun dah kenal abc sanagt dag.numbering je cuak cuak sikit..ngaji belum pandai lagila..baru nak test iqra’..diapun cam minat je nak sekolah kot, asal nampak scene budak tadika kat tv ke ape ke atau lalu kindy dekat umah ni msti berkobar sebut mama school la school… ok latu kot..Iyad breastfeed ala kadar je dah skrg,sebb dahpun on formula.tapi okla dia takde msalah terima formula tak mcm nabil dulu mcm2 brand test susu bdn gak yg selesa kat dia..sampai besar pun camtu gak..Pandai dahla dedua nak main sekali, takdela nak gaduh cam dulu, cuma tang mainan kalau ade seketul je menda tu kat umah mesti rebut,padahal berbakul mainan lain ade,saje nak kasi havoc dlm umah ye hehe.. Aku pulak skrg dah habis study ni rase cam bosan pun ade gak kdg2..mula a kaalu bosan tu online pastu ntah apapa bakar duit beli bukan2..pun dah ok sketla takde la main klik beli je..sebb duk pikir nabil dah nak sekolah byk duit nak kuar..
stress pun ade kdg, sebb brg budak skrg kemian naik mahalnye..suar jin mak murah je suar jin anak harga ngalahkan suar jin org tua..tp nak buat cmne,nak kasi pakai bju polyester paso mlm kang gatai leher pulak..nak nak si nabil tu..takle pelik2 sikit padahal takde la ajar dia pakai bju sdap memnjang..
huh, mendala lagi nak merapu ni,lama tak on blog so sesekali online jadik meracau pulak tak tau hujung pangkal ape nak citer, seme dah tido,sunyi dah..so baik aku pun masuk tido sklai..esok keje..cam biasa..ok..

Add a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *