Al Kisah Parkingku dirampas

Tadi tengahari aku sempatla pi satu shopping complex ni, dan ternampakla satu parking kosong…so aku pun pegila drive slowly dekat lot kosong tu nak parking,…dengan lemah-gemalainya aku undur (reverse) nak masukkan keta, tetiba adala satu mamat berkereta ISWARA COKLAT meluru masuk parking aku itu…………..cis!!!!!!!!MELAYU okay…Aku buat2 cool, tapi aku tengok je la muka dia, buat2 rilek je dia betul2 kan kereta tanpa tengok aku….tup2, depan pintu masuk shopping mall adala kosong pulak, aku pun park situ, agknya mamat tu tunggu aku blah dulu baru dia kuar kete, kunun taknak jumpa la kot…aku pun apa lagi, dengan lenggang kangkung pelan2 aku naik eskalator, tiba2 nampak mamat tu kat belakang..dia nampak aku dan nampak gak dia macam tekejut, tapi dia tunduk main2 HP kunun…piirraaah!DENGAN MUKA BUAT2 TAK BERSALAH…..tidak malukah dia? tidak ada peri timbangrasakah dia? sudah kurangkah sivik orang2 kita? dahla dengan bangsa sendiri pulak tu…ish ish..mamat ….mamat….


3 Comments

Add a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *