Bayi kembung?

Ada satu petua ni. Petua orang tua-tua. Selalunya dulu-dulu macam-macam cara nak bagi baby tak kembung. Lepas mandi tu ada yang sapu minyak yuyi. Bila baby kembung setengah orang beri minum air grapes. Sebenarnya apa cara pun tak kisah. Yang penting bayi tak kembung. Sebabnya bila kembung ni bayi akan menangis. Dan susah nak hentikan

Makanan bayi 0-6 bulan

Panduan bagi mak-mak baru dan bakal-bakal mak yang belum buat research. Sibuk sangat. Tak sempat agaknya. Nasib baik sempat Google kan. Jangan risau, panduan ini adalah berdasarkan cadangan Bahagian Pemakanan, Kementerian Kesihatan Malaysia. Jika tak percaya boleh semak kat http://nutrition.moh.gov.my So, apakah makanan paling baik bagi bayi yang baru lahir hingga berumur 6 bulan? Jawapannya

Kebaikan Shaklee Vivix bagi ibu berpantang

Kenapa Vivix bestttt diambil sewaktu berpantang besalin? . Vivix Terbaik Dalam Menyembuhkan Luka Dari Dalam Di sinilah Vivix memain peranan dalam meyembuhkan luka ibu bersalin czer. 1. Vivix adalah sumber anti-oksidan dan mempunyai kandungan resveratrol yang tinggimembantu dalam penyembuhan luka pembedahan ibu-ibu. 2. Vivix juga membantu dalam membaiki sel-sel hingga ke peringkat DNA lagi. Ia akan menghasilkan sel-sel baru

Kebaikan Shaklee Peppermint Ginger Plus

Kebaikan Shaklee Peppermint-ginger plus mengandungi 4 bahan utama iaitu PUDINA: Melegakan otot perut dan mempunyai kesan penenang. Membantu dalam penghadaman, mabuk laut/darat, membantu melegakan kesakitangastrik, pedih ulu hati dan cirit birit. Pudina merangsang pengeluaran peluh, oleh itu ia dapat menyekat demam apabila seseorang itu dijangkiti selesema. HALIA: Masyarakat cina telah menggunakan halia lebih 2 ribu tahun!. Halia merangsang penghasilan enzimSalvia untuk

Kebaikan Shaklee untuk ibu dalam pantang

Saya makan these untuk berpantang. Paling suka VIVIX dan ESP tu…ALFALFA jugak… 1. Vivix – ni paling penting untuk cepatkan luka bersalin baik. . 2. ESP – ni nak bagi tenaga semula untuk mak . 3. B Complex – ni nak elak mak dari meroyan. . 4. SR Vita-C Plus – ni bagus untuk sistem imunisasi. . 5. Ostematrix –

Kebaikan Shaklee Lecithin

APA KELEBIHAN LECITHIN? Ia boleh melindungi hati kita. Bagaimana Lecithin boleh menghalang enapan lemak di hati, sirosis hati dan hati berlemak. Yang baiknya ia juga boleh membantu memulihkan kesihatan hati. Memecahkan lemak dan kolestrol Caranya? Lecithin bertindak sebagai ‘pembersih’ salur darah, pengambilan tambahan membantu mengemulsi dan metabolisma lemak, kolestrol dan trigliserid dalam tubuh kita.

Babies

Petang2 gini lah…tak kat bilik tido..kat ruang tamu pun jalan…janji lena kan.. Syok kan mak korang tengah cuti pantang ni…pulun tido Berjemaah tido Time ni kdg mak tido sekali..kdg layan kerja rumah.. hp ke..

Never Give Up Breastfeeding

Buat pedoman diri sendiri semoga tak culasss… Swing nye hasil Zaman kumpul susu guna bekas dadih..ni berapa tahun sudah dah lama.Guna PISA masa ni  Haaa teka ni sapa.. Pastu 2015..ank no 3 …ade try2 pam Malish..ok juga tp tak cukup power utk aku..letgo la apa lagi kn. Tukar spectra 9 plus.. best mcm medela ..ke

Intan Payung Semata

Saje tengok old piccas no 1 n 2. Then banding dgn no 3 n 4. Nyawa…   Lebih kurang je kan.. except si no 2… ada lari2 sikitla acuannye hihi  

Kebaikan Shaklee Set Bajet Kecantikan

Kandungan Vitamin E Shaklee adalah terdiri daripada sumber asli Vitamin E serta Selenium. Senang cerita, Vita-E Shaklee memang sumber Vitamin E yang lengkap. Vitamin C dari Shaklee mempunyai formula unikdi mana kandungan Vitamin C akan dilepaskan di dalam badan kita secara perlahan-lahan dalam masa 5 jam selepas diambil. Ini penting supaya badan kita mendapat serapan Vitamin C yang

Kebaikan Shaklee ESP

Kebaikan Shaklee ESP ada banyak: 1) ESP menjadikan kulit muka cantik, halus,gebu dan berseri 2) ESP menganjalkan semula payudara yang kendur dan mengembalikan kecantikkan payudara anda 3) ESP memberi tenaga, badan semakin sihat dan kurang letih 4) Bagi ibu-ibu yang menyusukan anak, ESP sangat-sangat membantu menghasilkan susu dengan lebih cepat dan merupakan salah satu milkbooster

Kebaikan Shaklee Omega Guard

Khasiat Omega Guard . 1) “EPA” membantu mengelakkan pembekuan xarah maka dapat mengelakkan masalah strok dan salur darah tersumbat 2) Bantu kurangkan risiko penyakit jantung 3) Bantu stabilkan tekanan darah 4) Bantu kawal tahap kolestrol berlebihan 5) Mengandungi EPA dan DHA sangat baik untuk jantung Mengapa mesti memilih Shaklee ✔ Mendapat Kelulusan KKM ✔ Tiada

Intan Payung

Baju baby mothercare..setia jenama ni dari 2008 sampai la ni..alah mmbeli menang memakai sebab baju anak 1st sampai no 2 duk rotate yg sama kebanyakannya.. ni no 4 pulak tapi kena beli baru lah…dah 2017 kan..

Beli baju Bonds baby

Saya memang suka beli baju bonds baby ni. Why? Lembut… Comfy… It fits me well… One piece mudah nak pakai, basuh, simpan, cari pun mudah … Nak tau more info? Hubungi my mummy ye.