Breast cancer awareness in Malaysia

Recently mummy dapat satu permintaan dari wakil PRIDE minta mummy war-warkan maklumat berkenaan PRIDE dan apa fungsinya dalam perjuangan menentang kanser payu dara kat Malaysia. PRIDE tu apa? Haaa, mesti ramai yang tak tahu kan. Yayasan PRIDE adalah satu badan kebajikan NGO bagi Kanser Payudara. Yayasan PRIDE memberi bantuan khidmat masyarakat berkenaan pemberian bantuan kewangan …

Harga vitamin C Shaklee untuk kanak-kanak

Vitamin C ni nampak macam kecil di mata kita tapi sedar tak berapa ramai yang makan buah tiap-tiap hari. Jika tak makan buah pun adakah kita ada makan sayur setiap hari? Dua-dua tak makan? Jadi kita kena consider ambil suplemen Vitamin C untuk tampung kekurangan. Lain la dalam menu kita memang semua dah lengkap so …

Kalendar MUET 2017

JADUAL MALAYSIAN UNIVERSITY ENGLISH TEST (MUET) Tadi mummy browsing terjumpa jadual MUET. So macam every year MUET ni ada 3 kali so sempatla korang buat planning dan preparation. Ada tiga (3) sesi bagi tahun 2017 – Mac, Julai dan November 2017.   A) Sesi Mac 2017 Tarikh pendaftaran dibuka 1 November 2016 Tarikh pendaftaran ditutup …

MUET last minute tips

Exam MUET dah dekat anda tak sempat study? Tak sempat dengar taklimat? Kerja melambak study ntah ke mana? Jangan risau! Memang ini perkara standard! Yang penting banyakkan bertenang ok. Nak lulus exam caranya ialah dengan study contoh soalan. Jangan main hentam study semua strategi kena bijak. Jangan esok periksa, kita tak buat apa-apa. Mana sempat …

What type of MUET exam questions to expect ?

Mummy ni cikgu english kat sekolah rendah la. Dulu belajar communication kat UIA. Memang tak penah ambil MUET pun tapi ada ambil 1119. Tak salah mummy MUET ni untuk kemasukan ke peringkat kolej atau universiti dan calonnya terdiri dari majoriti mungkin student lepas SPM. MUET ni macam syarat la nak ke next level kan. So, …

Anak demam batuk selsema kahak

Alhamdulillah baby mummy dah tak demam tapi masih selsema. Haritu sihat lepas tu tiba-tiba je batuk. Kes macam ni selalunya tonsil. Pergi klinik memang betul. Bila dah tonsil otomatik demam akan naik. Selsema pun boleh jadi penyebab batuk. Sebabnya selsema yang berlebihan bukan sahaj di hidung tapi masuk ke tekak dan sebabkan tekak gatal dan …